Star Gazetesi  9 Mart 2019  Cumartesi Eki Sayfasında Türk Edebiyatında “Dede Korkut” ve “Beyaz Kartal” diye anılan Bahaettin Karakoç’u vefatından sonra, doğum günü nedeniyle  Gülcan Tezcan’ın hazırladığı bir yazı dizisinde andı ve vefa gösterdi.

Gülcan Tezcan, hazırladığı sayfada Şair Bahaettin Karakoç‘un büyük oğlu Oğuz Karakoç ve onun talebeleri Yasin Mortaş, İnci Okumuş, Ebru Olur’un düşüncelerine yer verdi.

Gülcan Tezcan Su ifadeler yer verdi:

Dolunay ekolünü inşa eden Usta

Bahtiyar Aslan’ın “ İlhami çağıran değil ilhama maruz kalan bir şair” diye tarif ettiği bir üstad Bahaettin Karakoç, Dolunay Ekolünü kurdu ve uzun yıllar bütün yükünü tek başına taşıdı, Şiir yazmakla yetinmeyip şiirin Okulu olan, şairler yetiştiren Karakoç kelimelerden kurduğu Kalesi’nde eğilip bükülmeden bir dil ve üslup mücadelesi verdi.

Türk edebiyatında “Dede Korkut” ve “Beyaz Kartal” diye anılan Bahaettin Karakoç’un fani alemden göçeli neredeyse 5 ay oluyor. Vefatının ardından yazmak doğrusu tanıyan ve sevenler için çok da kolay değildi. O yüzden 5 Mart’ı doğum günü vesilesi bilerek Bahaettin Karakoç’u yad etmek, hem Şair, hem de baba kimliğini Dolunay ekolünü evladı ve talebeleri ile konuşmak istedim. İşte bir güzel şairin söz ustasının ardından söze dökülenler.”

Şiir edebiyatı omuriliğidir Türk şiirine Dolunay ekolünü kazandıran aşkın ve muhabbetin şairi Bahaettin Karakoç yaşasaydı 89 yaşını kutlayacaktık. “Şiir Edebiyatın Omuriliğidir!” diyen büyük usta yazdıklarıyla, söyledikleriyle, tembihlerine ve mısralarıyla çok güçlü bir edebi miras bıraktı Türk Edebiyatının “Dedekorkut”u, “Beyaz Kartal”ı Bahaettin Karakoç’un bu dünyada bıraktığın hoş sadayı evladı Oğuz Karakoç ve talebeleri Yasin Mortaş, İnci Okumuş, Ebru Olur’a sorduk” dedi.