MESDER "Deprem" konulu "Ulusal Öykü Yarışması " düzenledi

MESDER "Deprem" konulu "Ulusal Öykü Yarışması " düzenledi
Kısa adı MESDER olan Kahramanmaraş Sanat- Edebiyat Derneği "Deprem" konulu "Ulusal Öykü Yarışması " düzenledi. MESDER Başkanı Lütfi Bilir, yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla yarışma hakkında bilgi verdi. Şair  ve...

Kısa adı MESDER olan Kahramanmaraş Sanat- Edebiyat Derneği "Deprem" konulu "Ulusal Öykü Yarışması " düzenledi. MESDER Başkanı Lütfi Bilir, yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla yarışma hakkında bilgi verdi. Şair  ve Yazarları bir çatı altında toplayan dernek,  Deprem Şiirleri Kitabından sonra depremde yaşanan olayları, öykü ve hikaye olarak ölümsüzleştirme kararı aldı.

BASIN TOPLANTISININ TAMAMINI İZLEMEK İÇİN ALTTAKİ VİDEO LİNKİNE TIKLAYIN

Bu sabah MESDER binasında basın toplantısı yapan Başkan Lüti Bilir : " Sizlere kısaca MESDER Kahramanmaraş Edebiyat ve Sanat derneğimizden bahsetmek istiyorum. Mesder’i 2019 yılında bir gurup arkadaşlarımızla birlikte, çok değerli insan merhum Hacı Ali ÖZTURAN Bey’in başkanlığında kurmuştuk. Hacı Ali Bey’in büyük gayretlerini müşahede eden 12 Şubat Belediye Başkanımız Hanefi MAHÇİÇEK Bey, bu güzide binayı derneğimizin hizmetine tahsis ettiler. Hacı Ali Bey’i pandeminin ilk aylarında ne yazık ki kaybettik. Kendisine Yüce Mevla’dan rahmetler diliyorum. Peşinden başkanlığımızı bir süre edebiyatçı arkadaşımız Yalçın YÜCEL Bey sürdürdü. Daha sonra da çok değerli eğitimci yazar arkadaşımız Ramazan AVCI Bey bayrağı devraldı ve gündemli birçok toplantı ve etkinliğe imza attı. Üç başkanımız da kendi dönemlerinde, derneğimizin adını yücelten faaliyetlerde bulundular. Daha sonra, bayrağı arkadaşlarımızla birlikte biz devraldık. bugüne kadar emeği geçenlere teşekkür ediyorum," dedi.

MASDER Başkanı Lütfi Bilir : " Sevgili dostlar, biliyor ve inanıyoruz ki doğan her canlı ölür. Ama şu çok açık bir gerçek ki; unutulduklarında tamamen ölürler. Şehrimizle birlikte on bir ilde yaşanılan Deprem sonrası ölen insanlarımızı unutmamak ve onlara duyduğumuz acıları tarihe not düşmek amacıyla, deprem bölgesindeki tüm şair arkadaşlarımızdan Deprem Şiirleri istedik. Yüze yakın şairimizden gelen yüzlerce şiiri tasnif edip; “Her Yanım Çığlık” MESDER başlığı altında bir kitapta topladık. Kitabı 12 Şubat Belediyemiz bastırdı, yazarlarıyla ve okuyucularıyla buluşturdu.

Bizler o korkunç deprem anlarını birlikte yaşadık, beşik gibi sallandık, sarsıldık, kaçtık, kurtulduk. Ama kaçacak vakti olmayanlarımız, enkaz altından yaralı kurtulanlarımız ve hiç kurtulamayanlarımız da oldu. Hem de onbinlerce. Bizim yaşadıklarımız bizlerde acı ve korkunç birer anı olarak kaldı. Ama esas hikayesi olanlar, kaçamayıp enkaz altında kalanlar ve ölenlerdi. İşte onları unutarak ikinci defa öldürmemek için, onların hikayelerini tarihe not düşmek istiyoruz. Seçici kurulumuz gelen hikayelerin ödüle layık ilk dördünü seçecek, ödül sahiplerini şehrimize davet edip misafir edeceğiz. Gelen tüm öyküleri de daha sonra kitaplaştırarak, gazilerimize ve şehitlerimize vefa borcumuzu ödemeye çalışacağız.

Sadece şehrimizi değil, aynı zamanda ülkemizi de dünyanın dört bir yanında ürünleri ve markasıyla temsil eden MADO firmamızın maddi manevi destekleriyle, bu hikayeleri ölümsüzleştirmek ve tüm ülke sathına duyurmak için buradayız. Derneğimizle birlikte bu kutlu hedef için ellerini taşın altına koyan MADO yetkililerine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyor, bundan böyle de şehrimizi ön plana çıkaracak başka faaliyetlerimiz için bize destek olmalarını arzuluyoruz." dedi.

HİKAYE YARIŞMASINA KATILIM KOŞULLARI

Yarışma konusu “Deprem ve Yaşam” olarak belirlenmiştir.

Katılımcılar yarışmaya tek bir öykü ile katılabilir.

Seçici kurul üyelerinin birinci dereceden yakınları yarışmaya katılamaz.

Öyküler herhangi bir yerde yayımlanmamış, herhangi bir ödül almamış olmalıdır.

Yarışmaya (18) on sekiz yaşından gün almış herkes katılabilir.

Yarışmanın şartnamesi www.mesder.org.tr adresinden temin edilebilir.

Katılımcılar www.mesder.org.tr adresinde bulunan “BAŞVURU FORMU” nu doldurarak formu öykü ile birlikte mesder46@gmail.com adresine göndereceklerdir.

Öyküler Times New Roman karakterinde, 11 punto kullanılarak, 1.5 satır aralığı ile yazılacaktır.

Öyküler beş(5) A4 sayfasını geçmeyecektir.

Yarışmaya katılan öykülerden uygun görülenler ek bir telif iznine gerek kalmaksızın bir kitapta toplanarak yayımlanacaktır.

Son başvuru tarihinin 6 Kasım 2023 olduğu öykü yarışmasında kurul olarak Prof. Dr. Kemal Timur, Dr. Tacettin şimşek, Eğitimci ve Yazar Ramazan Avcı olarak belirlendi.

Yarışmada 1. Olan yarışmacıya 10 bin TL, 2. Olan yarışmacıya 7 bin 500 TL, 3. Olan yarışmacıya 5 bin TL ve mansiyon ödülü alan yarışmacıya ise 3 bin TL para ödülü verilecek.