Elbistan Ülkü Bacakları Taylant’ta sığınmacı olarak bulunan ve Çin’e teslim edilmeleri halinde akıbetlerinin idamla sonuçlanması ihtimali olan 300 Uygur Türkünün, Türkiye’ye getirilmesi için imza kampanyası başlattı. Ellerinde Türk Bayrakları ile Taylant’ta giden ve burada akıbetlerinin iyi olmayacağı endişesini taşıdıklarını ifade eden Elbistan Ülkü Ocakları Başkanı Murat Kılınç, “Uygur Türkü 300 soydaşımızın Türkiye’ye getirilmesini talep ediyoruz” dedi.

                Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Meydanı Uzun Çarşı girişine açtıkları stant ile imza kampanyasını başlatan Elbistan Ülkü Ocakları, Elbistan halkını duyarlı olmaya ve 300 Uygur Türkünün Türkiye’ye getirilmesi için destek vermeye davet ettiler.

Yaşanan olaya ve imza kampanyasına karşı Elbistan halkının duyarsız kalmaması gerektiğini vurgulayan Elbistan Ülkü Ocakları Başkanı Murat Kılınç, atılan her imza ile Uygur Türklerine sahip çıkılacağını ifade etti. Suriyeli sığınmacılara kapılarını açanların aynı hassasiyeti ve insanlığı Uygur Türkleri içinde göstermeleri gerektiğini altını çizdi.

                Elbistan Ülkü Ocakları Başkanı Murat Kılınç, MHP Elbistan İlçe Başkan Adayları Yemliha Özcan ve Mustafa Bölükbaşı, MHP Elbistan Eski İlçe Başkanı Ramazan Kaya, MHP Elbistan Belediye Başkan Aday Adayı Hulusi Alagöz, Türk Eğitim Sen Elbistan Temsilcisi Musa Demir ve ülkücü gençlerin katıldığı imza kampanyasına vatandaşlar imzaları ile destek olarak, yaşanan olaya duyarsız kalmadıkları gösterdiler.