Türkoğlu'nda Deprem Yardımlarını Satanlar Yakalandılar

Türkoğlu'nda Deprem Yardımlarını Satanlar Yakalandılar
Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta yaşanan depremlerde Türkoğlu'na kurulan Azerbaycan-Türkiye Geçici Barınma Merkezi'nde depremzedelere gönderilen yardımların görevlilerce satıldığı ihbarı üzerine İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı.

Yapılan çalışma çerçevesinde, aralarında barınma merkezinin sorumlusu 1 öğretmen ve 4 personelin de olduğu 8 şahıs yakalandı.

Emniyetteki işlemlerinden sonra adliyeye sevk edilen şahıslardan 4'ü tutuklandı, 4'ü ise adli kontrol şartı ile serbest kaldı.

Türkoğlu Kaymakamlığı'ndan operasyonla ilgili açıklama geldi.

Açıklamada, "Azerbaycan-Türkiye Geçici Barınma Merkezinden kamu mallarının çalınarak satıldığı yönünde duyumlar alınması üzerine il emniyet müdürlüğüyle yapılan koordineli çalışmalar sonucu Türkoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan operasyonlarda; 2 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet ruhsatsız av tüfeği ve bu silahlara ait mühimmatlar, takribi değeri 1.5 milyon TL olan konteyner, elektronik eşya, gıda ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Ayrıca operasyonlarda 8 şahıs yakalanarak haklarında adli işlem yapılmış, 4 şahıs tutuklanmış, 4 şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır" denildi.