Maraşta Haber
Maraşta Haber

Kılılı Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu Kutlu Doğum Etkinliği Yaptı

Türkoğlu İlçesi Kılılı Beldesi Cumhuriyet İlk ve Ortaokulunun Kutlu Doğum haftası münasebetiyle yaptığı Kutlu Doğum Etkinliğine ilgi yoğun oldu.   Etkinliğe İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü, Şube Müdürleri; Mustafa Zincirkıran, Hasan Gül, Ömer Güner, Enver Gökşen, Kürşat Bayazıt, Türkoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Kuyubaşoğlu,  Kılılı Belediye Başkanı Mehmet Bezirci, Türkoğlu İlçe Müftüsü […]

Kılılı Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu Kutlu Doğum Etkinliği Yaptı

19 Nisan 2013 - 22:42A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Türkoğlu İlçesi Kılılı Beldesi Cumhuriyet İlk ve Ortaokulunun Kutlu Doğum haftası münasebetiyle yaptığı Kutlu Doğum Etkinliğine ilgi yoğun oldu.

 

Etkinliğe İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü, Şube Müdürleri; Mustafa Zincirkıran, Hasan Gül, Ömer Güner, Enver Gökşen, Kürşat Bayazıt, Türkoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Kuyubaşoğlu,  Kılılı Belediye Başkanı Mehmet Bezirci, Türkoğlu İlçe Müftüsü Hacı Bilal Polat, İl Meclis üyesi Muhtar Deniz, değişik okulların müdürleri, öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı. Hava yağışlı olmasına rağmen aşırı bir katılım oluştu.

Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan etkinlikte açılış konuşması yapan  okul müdürü Halil İbrahim Çolakkadı şu ifadelere yer verdi;

“Rahman ve Rahim olan, insanoğlunu ve bütün kâinatı rahmetiyle var eden, Allah’a hamd olsun.

“Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik” hitabının büyük muhatabı, Efendiler Efendisine, Hz Muhammed (s.a.v) sevgililer sevgilisine selam olsun.

İnsanlığı şefkat ve merhametle tanıştıran, ilmek ilmek sevgi ile dokuyarak, şefkat ile örerek bir rahmet toplumu inşa eden, yüce Peygambere selam olsun.

Bizler: İyiyi kötüden ayırt etmeyi, birbirimizi sevmeyi, paylaşmayı, yardımlaşmayı, ahlakın güzelliklerini, dürüstlüğü, doğruluğu, erdemli olmayı, hoşgörünün en mükemmelini, insana saygının en yücesini, şefkat ve merhametin sınır tanımayan boyutunu, adaletin en güzel tatbikatını, kısacası her şeyin en iyisini ve en güzelini, O Rahmet peygamberinden öğrendik.

Hayatımızı anlamlı kılan değerlerimizi, dünya ve ahret dengesini, insan onuruna uyan yaşama sanatını bizlere hep o gösterdi.

O bize hayat verecek şeylere çağırmıştı. O bize sevgi ve barış dini olan islamı tebliğ etmişti. Bir cahiliye toplumundan medeni bir millet oluşturmanın sırlarını öğretmişti.

İnsanların birbirini göz kırpmadan boğazladığı bir dönemde barış içerisinde yaşamanın yollarını insanlığa sunmuştu. Birbirine düşman olan toplulukları, grupları, kabileleri kardeş yapmış, yüreklere çökmüş kin ve nefret tohumlarının yerini sevgi ve hoşgörü duygularını ekmişti.

Bütün dünyaya hak ve adaleti öğreten, gerçek insanlığı gönüllere kazıyan, İslamı anlatan sevgili Peygamberimiz (s.a.v) eşsiz örnek ve önder olarak daima kalbimizdedir.

Bu bakımdan ondan uzak kalmak, onun sünnetini terk etmek, O’nun rahmet ve müjdesine koşmamak, bir Müslüman için felaketlerin en büyüğüdür. Çünkü rahmetin adıdır O. Müjdenin adıdır O. Merhametin adıdır O. Kardeşliğin adıdır O.

Yüce Mevlamız :’’Hiç şüphesiz büyük bir ahlak üzerindesin sen buyurduğu gerçek ahlakın şerefli göstergesi yalnız O’dur.

Dünyayı iman ve Kur’an nuruyla aydınlatan, insanın insana kul, köle olmasını önleyen, insanı hürriyete, adalete, eşitliğe, huzur ve saadete kavuşturan yaratılmışların en yücesi olan Peygamberimiz (s.a.v)in örnek ahlakını çok iyi araştırmalı, 21 yüzyılın yozlaşmış, kendinden geçmiş adeta ölmek üzere olan duyarsız ruhlarına aşılamalıyız.

‘’Ben lanet edici olarak değil, rahmet olarak gönderildim’’

‘’Ben ancak, güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim ‘’buyuran ALLAH Resulü (s.a.v) i Yüce Rabbimiz Kur’an-ı Kerimde şöyle tasdik eder:

‘Hiç şüphesiz güzel bir ahlak üzerinesin sen’

O, ALLAH’ ın öyle bir resulüdür ki, O’nun örnek ahlakı, günler, aylar, seneler geçse de eskimeyecek ve bütün, insanlara tek örnek ve önder olarak ebediyen yaşayacaktır.

O sadece bir kavme veya millete değil bütün insanlığa peygamber olarak gönderilmiştir Ve bütün insanlığın huzuru ve mutluğu için çaba göstermiştir.

Hayatın gayesinin yaratılışın manasının silindiği – yok olduğu her şeyin manasız olduğu başıboşluk ve hüzün örtülerine büründüğü 21 yy insanı; maddi anlamda çağlar atlayıp bütün ihtiyaçlarını karşılamış ama ruhunu paslandırmış ve çürütmüştür.

Bugün; artık Ruhlar bir şey bekliyor her şeyin madde olmadığını anlatan bir nur istiyor Her şeye rağmen ruh ve mana kökleri sağlam; genlerindeki (fıtratlarındaki) saflığı temizliği barındıran insanoğlu er-geç, Peygamberimiz Hz Muhammed (s.a.v) in şefkat ve merhamet ikliminde yeni bir dirilişe erecek ve dünyaya sevgiyi, kardeşliği, barışı getirecektir

NE MUTLU ONU TANIYANLARA

NE MUTLU ONU OKUYUP YAŞAYANLARA…

İşte bu yıl da kutladığımız, Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa (SAV)’in kutlu doğumunun, cennet vatanımızın huzur ve mutluluğuna, necip milletimizin birlik ve beraberliğine, insanlarımızın samimi kardeşliğine, bütün insanlığın hidayetine, Müslümanların da peygamber ahlâkına ve yaşantısına yönelmesine vesile olmasına Cenab-ı Hak’tan diliyor, Peygamberce bir düşünüşün Muhammedi bir misyonun vizyonun ve aksiyonun tüm gönüllere dolması dilekleriyle sözlerimi bitirirken, hepimizin kutlu doğum haftası güzellikler getirsin. ALLAH’a emanet olun”  dedi.

 

Okul Müdürü Halil İbrahim Çolakkadı’nın  konuşmasının ardından  Türkoğlu İlçe Müftüsü Hacı Bilal Polat Hz. Peygamber ve insanlık onuru ağırlıklı konuşmasını yaparak tamamladı. Bu konuşmaların peşinden öğrenciler yeteneklerini sergilemeye başladı. Tasavvufi şiirler, ilahiler, naatlar ve değişik gösteriler sundular. Gösterilerin ardından okulda yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

 40 Hadis Ezberleme Yarışması

1.         5/A Sınıfından Emirkan KURT

2.         7/A Sınıfından Ömer ARGAMA

3.         7/A Sınıfından Veli AKGÜL

Peygamberimize mektup yazma yarışması

1.         8/A Sınıfından Ümran ERDOĞAN

2.         7/B Sınıfından Şeyma KORKUT

3.         5/A Sınıfından Nefise ÖZDEN

Peygamberimizi Tanımada Yarışıyorum” Yarışmasında okulumuz temsil ederek ilçede 4. Olmuşlardır

  1. 8/A Sınıfından Busenur ARGAMA
  2. 8/A Sınıfından Mahmut ARGAMA

Ödül törenin bitiminde katılımcılara Kutlu Doğum Pilavı ikram edildi.

IMG_5802 IMG_5806 IMG_5808 IMG_5812 IMG_5813 IMG_5814 IMG_5818 IMG_5819 IMG_5824 IMG_5825 IMG_5826 IMG_5829 IMG_5832 IMG_5834 IMG_5836 IMG_5839 IMG_5843 IMG_5847 IMG_5851 IMG_5854 IMG_5855 IMG_5858 IMG_5859 IMG_5861 IMG_5862

IMG_5863

IMG_5867 IMG_5869 IMG_5870 IMG_5871 IMG_5872 IMG_5874 IMG_5875 IMG_5877 IMG_5878 IMG_5879 IMG_5880 IMG_5881

 

 

 

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Zararlı Haşerelerle Mücadele Devam Ediyor Zararlı Haşerelerle Mücadele Devam Ediyo...

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanlığı Mezbahalar Şube Müdürlüğü ekipleri ilimiz genelinde haşerelerle müc...

Çiftçilere Arazi Toplulaştırması Hakkında Bilgi Verildi Çiftçilere Arazi Toplulaştırması Hakkınd...

Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantı ile çiftçilere arazi toplulaştırması hakkında bilgi...

Şampiyon Atletin Gözü Olimpiyatta! Şampiyon Atletin Gözü Olimpiyatta!

14-16 Haziran 2013 tarihlerinde Almanya/Berlin’de 35. Uluslar arası Alman Atletizim şampiyonasında Türkiye’yi temsil etmeye hak k...

17. Geleneksel Dolunay Şiir Şölenine katılacak Şairler Belli Oldu 17. Geleneksel Dolunay Şiir Şölenine kat...

Kahramanmaraş’ta Şair Bahaettin Karakoç tarafından 1986 yılında çıkarılmaya başlanan ve 37 sayı çıkarılan “Dolunay Dergisi” adına, ilki...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Ken...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğ...

Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı Muhtar Ali Engizek Kollar...

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimi sonucunda Kahramanmaraş...

Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimleri” gerçekleştirildı. Kahramanmaraş’ta &#...

Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Pr...

Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ