Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Rekor Üstüne Rekor Kırdı

Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Rekor Üstüne Rekor Kırdı
Elbistan Kaymakamlığı Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı (TSHH) 2013 yılında tüketici lehine kazandığı başarılarla rekor üstüne rekor kırdı.2013 yılı içinde yapılan 3 bin 597 başvurunun, 2 bin 855’ni sonuçlandıran...

Elbistan Kaymakamlığı Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı (TSHH) 2013 yılında tüketici lehine kazandığı başarılarla rekor üstüne rekor kırdı.

2013 yılı içinde yapılan 3 bin 597 başvurunun, 2 bin 855’ni sonuçlandıran (TSHH) tüketici lehine sonuçlanan 2 bin 504 müracaat ile olağan üstü bir başarıya imza attı. TSHH Mustafa Gören, yaptığı değerlendirmede, “ Kahramanmaraş’a bağlı 9 İlçenin toplamından daha fazla müracaatı başarıyla tüketici lehine sonuçlandırdık” dedi.

Mesafeli ve Abonelik Sözleşmeleri konusunda 78, Tüketici Kredisi-Kredi Kartı-Konut Finans sözleşmelerinde 3 bin 330, Taksitli-Kampanyalı-Kapıdan Satışlar konusunda 36, Ayıplı Mal ve Hizmetler konusunda ise 133, genel toplamda ise 3 bin 597 başvurudan, 2 bin 504’ü tüketici lehine, 351 başvuru ise tüketici aleyhine noktalandı. Sonuçlanan genel toplam başvuru 2 bin 855 olurken, 22 başvuru ilgisi nedeniyle başka kurumlara sevk edildi. 30 dosyada ise Bilir Kişi İncelemesi yaptırıldı.

Aynı zamanda Elbistan Nüfus Müdürlüğü görevini yürüten FSHH Başkanı Mustafa Gören, “Heyetimize yapılan 2013 yılındaki titizlikle ele alında ve incelendi. Genel toplamda tüketici lehine oldukça başarı sayılacak sonuçlar elde ettik. Yapılan müracaatlardan dosyalar kadar tüm işlemler 9 İlçemizin üzerinde bir rakamdır. Çalışmalarımızı ve başarımızı halkımıza ve tüketiciye yansıttığımız için kendimizi mutlu sayıyoruz. Emeği geçen heyet arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.