Seri üretime geçen Afşin Tarhanasına talepler yetişmiyor

Seri üretime geçen Afşin Tarhanasına talepler yetişmiyor
Afşin’in dillere destan lezzetlerinden birisi olan Tarhana Öz Yüksek Tarım sayesinde ilçe sınırları dışına çıkmayı başardı.1988 yılında Ticarete ürün sevkiyatı ile başlayan İşadamı Mehmet Özdemir Toplamda 17 bin metrekare...

Afşin’in dillere destan lezzetlerinden birisi olan Tarhana Öz Yüksek Tarım sayesinde ilçe sınırları dışına çıkmayı başardı.

1988 yılında Ticarete ürün sevkiyatı ile başlayan İşadamı Mehmet Özdemir Toplamda 17 bin metrekare açık,800 metrekare kapalı,1400 metrekare’de betonarme alanda hizmet veren Öz Yüksek Tarım Paketleme Tesisiyle Bölge halkına hizmet veriyor.

Afşin’in bereketli topraklarında hayat bulan onlarca ürün Öz Yüksek Tarım Paketleme tesisinde hazırlanarak sofralarımıza ulaşıyor.

Adı Kahramanmaraş’tan dünyaya duyurulan Tarhana cipsine alternatif Afşin’in Sıkma tarhanası da artık paketlenerek Afşin dışına gönderiliyor.

Afşin’de seçkin marketlerde de bulma imkanı bulabileceğiniz Afşin Tarhanası artık İşadamı Mehmet Özdemir’in fikirleriyle Atlas Dağını aşmış durumda.

 Kapılarını Afşin Haber Merkezine açan Öz Yüksek Tarım’da sorularımızı yanıtlayan İşadamı Mehmet Özdemir, “Afşin Tarhanası ekşimsi tadıyla Kahramanmaraş’lıların vazgeçemeyeceği bir lezzet. Öz Yüksek Tarım olarak bu lezzeti isteyen herkesin tatmasını istedik ve Afşin Tarhanasını kendi tesisimizde el değmeden hijyenik bir ortamda deneyimli personellerimizle üretip, kurutup, paketlemesini yaptık. Şu anda rağbet oldukça fazla. Afşin Tarhanası artık Gurbetten sılaya gelip tatilini yaptıktan sonra dönen Gurbetçilerimiz için vazgeçilmez bir ürün. Evde Annenizin hazırladığı Tarhananın tadını burada bulabilirsiniz. Bizler Afşin’in tanıtımına Afşin’in lezzetlerini paketleyerek dış dünyaya duyurarak yapıyoruz” dedi.

Özdemir ayrıca İlçemizde faaliyet gösteren büyük firmaların, toptancıların ve marketlerinde mutlaka yerli malı kullanmaları gerekmektedir. Bu Afşin’de yetiştirilen ürünlerin alınmasıyla doğrudan ilişkilidir. Çiftçimizin yüzünün güldürülmesi lazım, buda çiftçimizin burada ürettiği ürünü rahat şekilde satabilmesiyle olur dedi.

>>>Haber:Halil Demir-Fotoğraf-Görüntü:Mehmet Emin Tan/Afşin Haber Merkezi

DSCF2629 copy Resim 1041 copy