Maraşta Haber
Maraşta Haber

Şen Ola Gakkoş, Şen Ola

Elazığlılar Anlamlı Gecede Örnek Beraberlik Yardımlaşma ve Dayanışma Sergiledi             2010 yılında kurulan ve aradan geçen zaman içerisinde birlik, beraberlik, yardımlaşma, dayanışma ile kültür paylaşımı adına anlamlı gayretler içerisinde bulunan Elbistan Elazığlılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Alyans Düğün Sarayında göz kamaştıran bir organizeye imza attı. Güzel ve unutulmaz anların yaşadığı gecede yaptığı konuşmada, “Derneğin […]

Şen Ola Gakkoş, Şen Ola

03 Aralık 2014 - 23:04A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Elazığlılar Anlamlı Gecede Örnek Beraberlik Yardımlaşma ve Dayanışma Sergiledi

            2010 yılında kurulan ve aradan geçen zaman içerisinde birlik, beraberlik, yardımlaşma, dayanışma ile kültür paylaşımı adına anlamlı gayretler içerisinde bulunan Elbistan Elazığlılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Alyans Düğün Sarayında göz kamaştıran bir organizeye imza attı. Güzel ve unutulmaz anların yaşadığı gecede yaptığı konuşmada, “Derneğin amacı yalnızca lokal hizmetleri içinde olmak değil, Elazığlısıyla, Elbistanlısıyla, Afşinlisiyle ve tüm bölge halkı ile her zaman birlik, dayanışma ve paylaşım içinde olmaktır” dedi ve bu güzelliklerin yaşandığına ve yaşatıldığına işaret ederek Elazığlı hemşerilerine teşekkür etti.

            Alyans Düğün Sarayı sıra dışı bir organizeye daha ev sahipliği yaptı. Yaklaşık 40 yıl önce Elbistan ve bölgesinde çalışarak ikametlerini burada sürdüren ve yaşantılarına Elbistanlı kadar devam eden Elazığlılar, 3 yıl önce kurdukları Elbistan Elazığlılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile anlamlı birlikteliklerini taçlandırmaya devam ediyorlar.

            Candargazi İş Merkezinde bulunan derneklerinin Kale İş Merkezine taşınması dolayısıyla Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun ve seçkin davetliler ile yapılan açılış sonrasında Alyans Düğün Sarayında gerçekleştirilen Elbistan Elazığlılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Gecesi, Gakkoşlara yakışan görüntülere sahne oldu. Birlik, beraberlik, yardımlaşma, dayanışma ile kültür paylaşımı adına anlamlı gayretler içerisinde bulunan Elbistan Elazığlılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Gecesi, şölen tadında geçti.

            Göreve geldiğinden itibaren daha etkin, paylaşımcı, aktif etkinlikler içinde bulunan Elbistan Elazığlılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Zülfü Ormanoğlu, gelinen başarılı ve anlamlı konumda tüm Elazığlıların katkısı ve emeği olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

            “Yaşam ve kültür farklılıklarımızın olmadığı Elbistan’da, Elazığlılar olarak bir araya gelerek uzun yıllar birlik içinde ve yan yana olduk. Karnımız burada doydu. Ekmeğimizi, rızkımızı kömürden yedik. Allah buraların taşını toprağını altın etsin. Elbistanlı, Afşinli dostlarımızla her zaman gönül birliği içinde olduk ve olmaya devam edeceğiz.

            Elbistan’ı, Afşin’i, Göksun’u, Ekinözü’nü, Nurhak’ı Maraş’ı çok seviyoruz. Çünkü onlar bizi bağırlarına bastılar. 3 yıllık dernek faaliyetleri ile 30 yıllık dostluklara yeni dostluklar ekledik. Bizler Elazığ, Harput kültürüyle, dostluk ve kardeşlik hamuruyla yoğrulduk. Biz burada bunları yaşadık, yaşattık, paylaştık.”

            500 Elazığlının katıldığı birliktelik gecesinde Elbistan’da faaliyet gösteren kurum, sendika, dernek, oda ve resmi kurum yetkilileri de yoğun ilgi gösterdi. Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Elazığlı hemşerilerine yaptığı anlamlı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

            “Öncelikle Elbistan Elazığlılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Zülfü Ormanoğlu ve yönetim kurulu üyelerine, başarıları ve emekleri için teşekkür ediyorum. Biz Elazığlılar olarak memleketimize ve değerlerine her yerde sahip çıkıyoruz. Bu değerleri yaşıyor ve yaşatıyoruz. Bu mirası gururla taşıyoruz. Elazığ kültürünü yansıtıyoruz.

Çeşitli nedenlerle birçoğumuz gurbetteyiz. Elbistan ve bölgesinde 30-40 yıldır çalışan, yerleşen ve yaşayan hatta emekli olan Elazığlı hemşerilerime, Elazığ’ı en güzel biçimde temsil ettikleri için teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar. Lokal dernekçiliğin dışında acı, tatlı, mutlu ve dar günlerde herkes birbirine sahip çıkmalı. Hatta bu sahiplik sadece Elazığlılar olarak kendi aranızda değil, Elbistan’ıyla, Afşin’iyle ve Göksun’yla tüm paylaşımlar her alanda herkes ile birlikte olmalı. Ben buna yürekten inanıyorum.”

Yoğun ilgi gören birlik, beraberlik ve paylaşım gecesinde 30-40 yıldır Elbistan’da Elazığ’ı başarıyla ve güzellikler içinde temsil eden Elazığlılara, Elbistan Elazığlılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından hazırlanan teşekkür belgeleri Kaymakam Tuncay Akkoyun tarafından verildi. Elazığ’da gelen saz ekibi, yerel sanatçılar ve halk oyunları ekibi ise geceye ayrı bir değer ve güzellikler kattı. Yapılan çekilişte ise Elazığlıları yanı sıra Elbistan iş adamları da maddi destekte bulundular, organizeye katılımları ile renk kattılar. Elazığ Türküleri ve halayları ile gece anlamına ve amacına uygun olarak noktalandı.

ŞEN OLA 1 copy ŞEN OLA 4 copy ŞEN OLA 5 copy ŞEN OLA 7 copy

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
İyi ki Varsın Cumhuriyet İyi ki Varsın Cumhuriyet

Cumhuriyet’in Kuruluşunun 95. Gurur Yıldönümü Elbistan İlçesinde Coşkuyla Kutlandı Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 95. gurur yılı a...

“Elbistan Yaşanmaz Hale Gelir” “Elbistan Yaşanmaz Hale Gelir”

Hayatı ve Doğayı Koruma Platformu Kurulması Düşünülen Termik Santraller Hakkında Bölge Halkından Destek İstedi ve Uyardı : “Elbistan Ya...

Ülkücü Şehitler Anıldı Ülkücü Şehitler Anıldı

Elbistan Ülkü Ocakları, her yıl geleneksel olarak organize ettiği “Ülkücü Şehitleri Anma Günü” için kapsamlı bir programı yoğun katılım...

Hep Böyle ES: 1-0 Hep Böyle ES: 1-0

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 3. Grupta mücadele eden Elbistan Spor, kendi saha ve seyircisi önünde oynadığı maçta, konuk ettiği Sakıcı İnş...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürümüz Yusuf Kahraman, 23 N...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada ar...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş...

Arı ve Değirmenci Ailesinin Mutlu Günü Arı ve Değirmenci Ailesin...

Döne ve İsmet Arı çiftinin hanımefendi ve güzel kızları Canr...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ