Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tüm Türkiye’de liselilere yönelik düzenlediği Liseli gençler Efendimiz (s.a.v)’in izinde Siyer-i Nebi Yarışması’na Afşin’de 200 öğrenci katıldı.

 Anadolu Lisesinde gerçekleşen sınavda 200 öğrenci ter dökerken Sınavın geçen yıla oranla bu yıl daha fazla ilgi gördüğü belirtildi.

Sınav saatinde Afşin Haber Merkezine açıklamada bulunan Anadolu Gençlik Derneği Afşin Temsilcisi Tahir Özden, Anadolu Gençlik Derneği tarafından Türkiye genelinde geleneksel olarak düzenlediği Liseli Gençler Efendimizin izinde Siyer-i Nebi Yarışması bugün Ülke genelinde olduğu gibi İlçemizde de aynı saatte Anadolu Lisesinde yapılıyor. Sınavda Gaye İnsan Hazreti Muhammed (s.a.v) isimli eserden sorular soruluyor. Siyer-i Nebi yarışması Bu sene ilçemizde ikinci kez düzenleniyor dedi.

Özden ayrıca, Bu sınavlara Ülkemizin, ilçemizin, insanımızın ve gençlerimizin çok ihtiyacı vardır. Bazı medya organlarında “Allah yok, boşuna ibadet ediyorsunuz” algısının insanlık üzerinde etkili olmaması için bu sınavlara ihtiyacımız var. Peygamber Efendimizi tanımaya ve doğru anlamaya ihtiyacımız var dedi.