Özel Yıldız Koleji’nden Yakışan Jest

Özel Yıldız Koleji’nden Yakışan Jest
Elbistan ve bölgesinde başarılı eğitim ve öğretim konumu ile ön saflarda yer alan Özel Yıldız Koleji, sosyal, kültürel ve yaşam alanlarında da kendisine yakışan güzellikleri sergilemeye devam ediyor. 24 Kasım Öğretmenler...

Elbistan ve bölgesinde başarılı eğitim ve öğretim konumu ile ön saflarda yer alan Özel Yıldız Koleji, sosyal, kültürel ve yaşam alanlarında da kendisine yakışan güzellikleri sergilemeye devam ediyor. 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamalarında sadece kolejde görev yapanlarla değil daha öncede görev yapan öğretmenlerle bir araya geldi.

Yapmış olduğu birçok faaliyetlerini geleneksel hale dönüştüren Yıldız Koleji 24 Kasım Öğretmenleri Günü kutlamalarında da bu anlamlı gelenekler zincirine bir halka daha ekledi. Kolejde görev yapan ve çeşitli nedenlerden dolayı ayrılan öğretmenlerini unutmayıp bir aile ortamında birlik ve beraberlik içinde kutlanan 24 Kasım Öğretmenleri Günü için düzenlenen geleneksel birliktelik gününde değerlendirmelerde bulunan Özel Yıldız Kolej Müdürü Nurullah Çelebi Köker şu ifadelere yer verdi:

Öğretmenlik, bir bahar güneşi gibidir. Nasıl can verirse güneş havaya, suya, toprağa, Öğretmen de öyle can verir bir topluma. Onu alır muasır medeniyetler haritasında yeri nere ise oraya koymak ister. İnsanlık, öğretmen sayesinde tanışmıştır medeniyetle. Öğretmendir karanlıklardan aydınlığa çıkaran, odur bizi buralara getiren, odur bize eğitimin bir bayrak yarışı olduğunu telkin eden. Odur bize hayatın diğer adının da insanca yaşamak olduğunu belleten.

Öğrencilerine bir şey öğretmek arzusu ile hafifçe kırar belini ve tahtaya yazısını yazar. En anlamsız sanılan şeyler onun eli değdiğinde mana yüklenir. Kimi zaman şiirler, kimi zaman kafamıza takılan problemler, kimi zaman hayatın anlamı onun elinden dökülür kara tahtaya.

Öğretmen ölümsüzdür. Yurdun çeşitli yerlerinde, kar, kış, yağmur, soğuk demeden okuluna giden. Arkadan gelen kafile sizin izinizden yürüyor geleceğe. Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmen arkadaşlarımızın öğretmenler gününü kutlarken, ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi saygı ile anıyorum, ruhları şad olsun diyorum. Saygılar sunuyorum.”

Y¦-ld¦-zdan Yak¦-+şan Jest 2

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.