Maraşta Haber
Maraşta Haber

Özbolat:“Elbistan’ın Plakası 82 Olacak”

Beklenenin ötesinde mitinge dönüşen CHP Merkez Seçim Bürosu açılış töreninde halka seslenen CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, Elbistan halkının gönlünün derinliklerinde hasretle beklediği il olma konusunu ele alarak, “Elbistan il olmayı beklerken Kahramanmaraş’ın mahallesi oldu. Verdiğim teklifler TBMM arşivlerinde duruyor. Biz sözümüzün arkasındayız. İktidarımızda Elbistan’ın plakası 82 olacak” dedi. CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, […]

Özbolat:“Elbistan’ın Plakası 82 Olacak”

12 Mart 2014 - 21:28A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Beklenenin ötesinde mitinge dönüşen CHP Merkez Seçim Bürosu açılış töreninde halka seslenen CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, Elbistan halkının gönlünün derinliklerinde hasretle beklediği il olma konusunu ele alarak, “Elbistan il olmayı beklerken Kahramanmaraş’ın mahallesi oldu. Verdiğim teklifler TBMM arşivlerinde duruyor. Biz sözümüzün arkasındayız. İktidarımızda Elbistan’ın plakası 82 olacak” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Gaziantep’in efsane belediye başkanı Celal Doğan, CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Doğan, CHP Elbistan İlçe Başkanı Naci Göçmen, Pazarcık Belediye Başkanı Kamil Dalkara, Bakış Belediye Başkanı Kamber Yurdakurban, Narlı Belediye Başkanı Metin Ergüzel, CHP Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ünal Ateş, CHP Elbistan Belediye Başkan Adayı Doğan Soydan, CHP Ekinözü Belediye Başkan Adayı Fatih Vicdan, çevre il, ilçe ve beldelerden bir çok partili ve çok sayıda vatandaşın katıldığı CHP Merkez Seçim Bürosu açılış töreni oldukça coşkulu ve heyecan içinde geçti.

“Siz Çalın Siz Oynayın, Lambaya Püf  De, Ampulü Sola Çevir, Bizim Kutumuzdan İsyan Çıktı, Dik Dur Eğilme Paramızı Düşürme, Hırsız Var, Grup Götürenler” gibi çeşitli pankartların taşındığı açılışta; CHP Elbistan İlçe Başkanı Naci Göçmen, katılımcılara yaptığı konuşmada, “Biz hiçbir dönemde olmadığı kadar Elbistan Belediyesini kazanmaya yakınız. Azim ve kararlılığımızı görenler bir takım beklentilerden ve destek umudundan vazgeçsinler” dedi.

CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül ise konuşmasında, AK Parti iktidarını hedef alarak, “Haramilerin iktidarını 30 Mart 2014 Pazar günü yıkacağız. Bölgemizde başarılı CHP’li belediyeler var. Hiç borçları olmayan, sosyal belediyecilik ile örnek hizmet veren belediye başkanlarımız var. Bunlardan biri de CHP Elbistan Belediye Başkan Adayımız Sayın Doğan Soydan’dır” ifadelerine yer verdi.

Daha sonra halka seslenen CHP Elbistan Belediye Başkan Adayı Doğan Soydan, konuşmasında şunları söyledi:

“Yaşanan ve yaşatılan büyük coşku için Elbistan halkına teşekkür ediyorum. Elbistan’ı 30 yıldır belli bir zihniyet yönetiyor. Bu zaman sürecinde Elbistan’da bir taş üstüne bir taş bırakılmadığı görülüyor. İl olması gereken Elbistan’ı Kahramanmaraş’ın Mahallesi haline getirdiler. Varlıklarımızı, değerlerimizi ve kültürlerimizi yok ettiler. Şu anda diğer adaylar yapacakları hizmetleri değil, karşılıklı olarak sattıklarını anlatıyorlar. Elbistan’ı soyup soğana çevirdiklerini itiraf ediyorlar. Elbistan dillerinde hiç yok. Birbirlerinin açıklarını verenler aslında kendi kendilerinin açıklarını veriyorlar. Demek ki yarın yine başkan olsalar işleri güçleri yine talan olacak. Tüm Elbistanlı hemşerilerim memleketlerine sahip çıksınlar. El birliği ve güç birliği içinde CHP’ye sahip çıkılsın.”

Yokluklar içindeki Elbistan için isyan ettiğini, ıstırap duyduğunu dile getiren CHP Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Ünal Ateş ise halka seslenişinde, “Elbistan’ın yolu yok, havası kirli. Hiçbir şeyi olmayan Elbistan için üzülüyorum. Ama 30 Marttan itibaren Elbistan’a sosyal belediyecilik anlayışı ile hizmet günleri gelecek. Elbistan’ı bunca yıldır il yapamayanlar utansın. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazandığımda Elbistan’ın il olması için tüm çabayı göstereceğim. Ayrıca yeşil alanları toplu konut yapmayacağız. Yapanlardan hesap soracağız” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt ise yaptığı konuşmasında AK Parti iktidarının genel durumunu eleştirerek, “Camii, inanç, başörtüsü üzerinden siyaset yaparak arkadan paraları götürüyorlar. Camide işçi içtiler dediler, başörtülü bacımıza saldırdılar dediler. Ancak bunlar görüntülerle ortaya çıktı, yalan çıktı” dedi.

Gaziantep Eski Belediye Başkanı Celal Doğan’da seçimlere ve CHP’ye destek adına geldiği Elbistan’da halka seslendi, Doğan seslenişinde, Elbistan’ın il olma konusunda iktidarların yiğitçe davranmadığını, Elbistan’ın il yapılmadığını ifade etti. Doğan, 15 yıllık Gaziantep Belediye Başkanlığı süresince parti rozetini çıkararak, ayrım gözetmeksizin halka hizmet ettiğini söyledi.

Günün en can alıcı ve etkili konuşmasını yapan CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat ise Elbistan’ın yüreklere gömmek zorunda kaldığı il olma konusunda büyük ümitler verdi. Özbolat konuşmasında, AK Parti İktidarını sert bir dille eleştirerek, “Dünyanın hiçbir yerinde adı yolsuzluklarla anılan bir iktidarda duramaz. Ama ne yazık ki bunu Türkiye’de AKP ile gördük” dedi.

Özbolat ayrıca Elbistan ve bölgesinin gerçek anlamda hizmetler konusunda eksik bırakıldığını dile getirdi. Özbolat, “Elbistan Türkiye’nin 4. Büyük ovasıdır. Ancak barajlar hala yapılamadı. Bölge Türkiye’nin en büyük kömür rezervine sahip ama işletmelerdeki işçiler dışarıdan getiriliyor. Elbistan’da, fabrika yok, yatırım yok, duble yollar yok. Maden işçileri ise hala toprak altından çıkarılamadı” şeklinde konuştu.

Elbistan’ın il olma konusunda ciddi adımlar atıldığını belirten Özbolat bu konuda ise şunları söyledi:

“Siyaset ve hizmet gönül işidir. Elbistan il olmayı beklerken ne yazık ki Kahramanmaraş’ın Mahallesi oldu. Elbistan’ın il olması konusunda verdiğim teklifler TBMM arşivlerinde duruyor. Biz sözümüzün arkasındayız. CHP iktidarında Elbistan il olacak, plakası da 82 olacak.”

ÖZBOLAT 2 ÖZBOLAT 3 ÖZBOLAT 4

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
İyi ki Varsın Cumhuriyet İyi ki Varsın Cumhuriyet

Cumhuriyet’in Kuruluşunun 95. Gurur Yıldönümü Elbistan İlçesinde Coşkuyla Kutlandı Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 95. gurur yılı a...

“Elbistan Yaşanmaz Hale Gelir” “Elbistan Yaşanmaz Hale Gelir”

Hayatı ve Doğayı Koruma Platformu Kurulması Düşünülen Termik Santraller Hakkında Bölge Halkından Destek İstedi ve Uyardı : “Elbistan Ya...

Ülkücü Şehitler Anıldı Ülkücü Şehitler Anıldı

Elbistan Ülkü Ocakları, her yıl geleneksel olarak organize ettiği “Ülkücü Şehitleri Anma Günü” için kapsamlı bir programı yoğun katılım...

Hep Böyle ES: 1-0 Hep Böyle ES: 1-0

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 3. Grupta mücadele eden Elbistan Spor, kendi saha ve seyircisi önünde oynadığı maçta, konuk ettiği Sakıcı İnş...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EĞİTİM-BİR-SEN’den Anneler Günü Etkinliği EĞİTİM-BİR-SEN’den ...

Eğitim-Bir-Sen Kahramanmaraş 1 Nolu Şube Kadınlar Komisyonu ...

BİLİMİN KALBİ KAHRAMANMARAŞ’TA ATACAK. BİLİMİN KALBİ KAHRAMANMAR...

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğünden Tübitak Projeler...

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Akküncü’nün Babası Mehmet Akküncü dualarla toprağa verildi. İl Milli Eğitim Şube Müdü...

Aslen KAHRAMANMARAŞ İsa Divanlı mahallesinden olup, Mimar Si...

Ali Galip Çalık Anadolu Lisesiden Örnek Proje Çalışması Ali Galip Çalık Anadolu L...

KAHRAMANMARAŞ / Onikişubat Ali Galip Çalık Anadolu Lisesi Gö...

Ömer Faruk Arıkan Ortaokulunda Kermes Etkinliği Ömer Faruk Arıkan Ortaoku...

Kahramanmaraş Onikişubat Ömer Faruk Arıkan Ortaokulu Okul Ai...

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Akküncü’nün Acı Günü İl Milli Eğitim Şube Müdü...

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Şube Müdürü Amet Akküncü Babas...

Milli Eğitim Müdürü Kahraman dan Okul Ziyareti Milli Eğitim Müdürü Kahra...

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, beraber...

Başkan Akpınara’ Andırınlılar Derneğinden Hayırlı Olsun Ziyareti Başkan Akpınara’ An...

Kahramanmaraş Andrınlılar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği ...

Kahramanmaraş’ta  İl Milli Eğitim Müdürlüğü LGS ve TYT Deneme Sınavı Yapıtı Kahramanmaraş’ta İ...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Büy...

Ali Ural “Şairin Şairleri” Başlıklı Konferans Verdi Ali Ural “Şairin Şairleri...

Şair ve Yazar Abdurrahim Ali Ural Kahramanmaraş Öğretmen Aka...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ