Nurettin Akçul:“Özelleştirmeciler Soma’dan Ders Alsınlar”

Nurettin Akçul:“Özelleştirmeciler Soma’dan Ders Alsınlar”
                Türkiye Maden İşçileri Sendikası Elbistan-Afşin Şubesi tarafından organize edilen iftar birlikteliği için Elbistan’a gelen Genel Başkan Nurettin Akçul, Soma’da 301 işçinin...

                Türkiye Maden İşçileri Sendikası Elbistan-Afşin Şubesi tarafından organize edilen iftar birlikteliği için Elbistan’a gelen Genel Başkan Nurettin Akçul, Soma’da 301 işçinin hayatını kaybettiği olaylara değinerek bu acı olayın sebebinin özeleştirme olduğunu söyledi. Özelleştirmeye ve taşeronlaşmaya sonuna kadar karşı olduklarını ifade eden Genel Başkan Akçul; “Şu özelleştirmeciler var ya! Soma’dan ders alsınlar. Özelleştirmeyi ağızlarına bile almasınlar” dedi.

Yazlık Ceren Düğün Salonunda yaklaşık 2 bin kişinin katılımı ile gerçekleştirilen geleneksel iftar birlikteliğine; Türkiye Maden İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, Elbistan-Afşin (EL_AF) Şube Başkanı Adil Bölükbaşı, EL-AF Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) İşletme Müdürü Ahmet Yaldız, Şeker İş Sendikası Elbistan Şube Başkanı İsmail Şahin, Afşin Ziraat Odası Başkanı Hasan Akpınar, Maden İş Siirt ve Pınarbaşı Şube Yetkilileri ve yüzlerce madenci ve sendika üyesi katıldı.

Yoğun katılım nedeniyle bir anlamda gövde gösterisi niteliği kazanan iftar buluşmasında sendika üyelerine ve maden işçilerine hitaben bir konuşma yapan Maden İş Sendikası EL-AF Şube Başkanı Adil Bölükbaşı, Soma’da hayatını kaybeden 301 maden şehidini bir kez daha rahmet ve şükranla andıklarını ifade ederek, Genel Başkan Nurettin Akçul’a övgüler yağdırdı.

Konuşmasına, “Genel Başkanımız Sayın Akçul, Maden İş’in babasıdır” diyen Bölükbaşı konuşmasında şunları söyledi:

AKÇUL MADEN İŞ’İN BABASIDIR

“Hani derler ta ‘Bir avuç kömüre bir ömür verenler’ iyi ki varsınız. Genel Bakanımız Sayın Akçul, Maden İş’in babasıdır. Genel Başkanımız her defasında verdiği önemi belirtmek için‘Elbistan benim özelimdir” der. Genel Başkanımız ile birlikte yüzde 30 mağdur işçilerimizin sorunlarının bir kısmını çözdük. Eğer göreve devam edersek diğer sorunları da çözeceğiz.

NAMUS SÖZÜ BOYUN BÜKMEYECEĞİZ

Eksiğimiz olabilir. Bu eksikleri el birliği ve dayanışma içinde çözeceğiz. Maden İş Genel Başkanımız, Genel Müdürümüz ve AEL İşletme Müdürümüz ile işyerimizi gül bahçesine çevirdik. Bu birlik ve beraberlik içinde boyun bükmeyen, büktürmeyen sendika olacağız. Bunun için sizlere namus sözü veriyorum.”

Daha sonra mikrofona davet edilen Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, Soma’da 301 işçinin hayatını kaybettiği olaylara değinerek bu acı olayın sebebinin özelleştirme olduğunu söyledi. Özelleştirmeye ve taşeronlaşmaya sonuna kadar karşı olduklarını ifade eden Genel Başkan Akçul; “Şu özelleştirmeciler var ya! Soma’dan ders alsınlar. Özelleştirmeyi ağızlarına bile almasınlar” dedi.

Akçul konuşmasında medyaya eleştirilerde bulunarak;

BİR KAÇ ÖLÜMLÜ KAZALAR MEDYADA YETERİNCE YER ALMIYOR

“Maden kazalarında bir veya bir kaç kişi hayatını kaybetse bu haber küçük olarak yer alıyor. Gereken değer ve önem verilmiyor. Ancak Soma’da olduğu gibi 301 canımızı kaybettiğimiz zaman haber değeri oluyor. Ne yazık ki giden canlar geri gelmiyor. Soma’da şehit olan 301 madenci arkadaşımız ve diğer şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz. Ne yazık ki giden canlar geri gelmiyor” şeklinde konuştu.

SİZLER MEMLEKETİNİZE VE MİLLİ DEĞERLERE SAHİP ÇIKIYORSUNUZ

Özelleştirmeye ve taşeronlaşmaya ilk gününden beri şiddetle karşı olduklarını dile getiren Akçul bu konu da ise; “Madenler özel sektöre bırakılacak kadar ucuz olmamalıdır. Madenleri özel değil kamu işletmelidir. Yatağan’da şu anda büyük bir destan yazılıyor. Yatağanlılar, Elbistan, Çan ve diğer bölgelerdeki işletmeler için sizlere sahip çıkıyor. Gerçekleştirilen tüm direnişlerde Elbistan’ın da yanında yer alıyorlar. Sizler, ekmeğinize, aşınıza, geleceğinize ve memleketinize sahip çıkıyorsunuz. Milli değerlerinize sahip çıkıyorsunuz.

ÖZELLEŞTİRMECİLER SOMA’DAN DERS ALSINLAR

Şu özelleştirmeciler var ya! Soma’da yaşanan büyük faciadan ders alsınlar. Özelleştirmeyi ağızlarına bile almasınlar. Madenler hilelerle peşkeş çekilmektedir. Madenler milli servettir. Davamız ise milli mücadeledir.”

Özelleştirme 3 copy Özelleştirme 4 copy

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.