Göksun Elması Uluslararası Fuarda Tanıtılacak- Göksun Elmasını Tüm Dünya Tanıyacak

 İstanbul Fuar Merkezinde gerçekleştirilecek olan ve açılışını Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Mehmet Mehdi EKER’in yapacağı İstanbul Fresh Türkiye Yaş Meyve – Sebze ve Türkiye Tohum Fide Fidancılık ve Teknolojileri Fuarında bu yıl Göksun Elması da tanıtılacak.
“Meyvenin Alası Göksun’un Elması” temasıyla başlatılan üretim, tanıtım ve pazarlama imkanlarının artırılması çalışmaları kapsamında, Göksun Kaymakamlığı öncülüğünde, Göksun İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, BTC Eduser ve Göksun Ziraat Odası Başkanlığı işbirliğiyle Göksun Elmasının Uluslararası alanda tanıtılması amacıyla 10-11-12 Ocak 2014 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezinde yapılacak olan Fresh Türkiye Fuarında düzenlenen stantta Göksun Elmasının tanıtım ve pazarlama faaliyeti gerçekleştirilecek.

 

20’den fazla ülkeden profesyonel katılımcıların davet edildiği fuarda Göksun elmasının kendine has üstün kalite özellikleri uluslararası meyve piyasasının beğenisine sunulacaktır.

Fresh Türkiye Fuarının hedefleri ve beklentiler
a. Yerli ve yabancı katılımcılara Göksun’da yetişen ve kalite düzeyi oldukça yüksek olan meyve ürünlerimizi tanıtmak,

b. Göksun elmasına yeni pazarlama kanalları açmak,

c. Üretim süreçlerimizin ve ürünlerimizin yüksek kalite ve standartta olduğunu göstermek,

d. Artacak pazarlama kanalları ile üretilen elmalara talep yaratmak ve Göksun Elmasının hak ettiği değeri almasını sağlamak.

e. Üretim bölgelerimizi yabancı misafirlere göstermek ve tanıtmak,

f. Gelir düzeyini artması ile elma üretim alanlarını artırmaya teşvik etmek ve elma paketleme ve işleme tesisleri gibi sanayi yatırımlarını ilçeye kazandırmak.

İhsan EMİRALİOĞLU

İl Müdürü