“Mesajımızı Ankara Anlasın”

“Mesajımızı Ankara Anlasın”
 Elbistan İlçesinde konuşan Türkiye Maden İş Sendikası Genel Başkanı Akçul: “Mesajımızı Ankara Anlasın” dedi                Elbistan’a olan...

 Elbistan İlçesinde konuşan Türkiye Maden İş Sendikası Genel Başkanı Akçul: “Mesajımızı Ankara Anlasın” dedi

                Elbistan’a olan sevgi ve yakınlığını her fırsatta dile getiren, EL-AF Şubesinden aldığı desteği her alanda dile getiren Türkiye Maden İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, sendikanın geniş katılımlı iftar buluşması için geldiği Elbistan’da üyelere ve sendika işçilerine seslenerek, özelleştirme sürecine ilişkin hükümet yetkililerini ve Ankara’yı uyardı. Akçul, yapılan görüşmelerde, “Bölgesel taleplerimiz kabul görmedi ve masadan kalktık. Birlik içinde bir mesaj verdik. Bu mesajı Ankara anlasın” dedi.

                Maden İş Sendikası Elbistan-Afşin Şubesi tarafından Ceren Düğün Salonunda yaklaşık bin kişinin katılımı ile gerçekleştirilen geleneksel iftar programına Türkiye Maden İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, Maden İş Sendikası EL-AF Şubesi Başkanı Adil Bölükbaşı, Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) İşletme Müdürü Ahmet Yaldız, Şeker İş Sendikası Elbistan Şubesi Başkanı İsmail Şahin, Afşin Ziraat Odası Başkanı Hasan Akpınar, EL-AF Sendikası Yönetim Kurulu Üyeleri ve yüzlerce maden işçisi katıldı.

                Gerçekleşen iftarın ardından sendika işçilerine ve kamuoyuna seslenen Maden İş Sendikası EL-AF Şube Başkanı Adil Bölükbaşı, sendika işçilerini gücü ve destekleri sayesinde başarıyla yollarına devam ettiklerini belirterek şunları söyledi:

                “Dört yıl geride kaldı. Allah ömür, sizler destek verdiniz. Şükürler olsun. Yolumuza inançla ve kararlılıkla devam ediyoruz. Çalışan bir sendika olarak geçmişten bugüne hep işçi kardeşlerimizin yanında olduk. Genel Başkanımız Sayın Nurettin Akçul’un destekleri ile bugünlere geldik. Sizlerin desteği ve dik duruşu bizlerin dik duruşu oldu.

                Gelinen noktada sözleşmeler tıkandı. Çerçeve anlaşması dışında isteklerimiz yerine gelmedi. Ancak mücadelemize devam ediyoruz. Taleplerimiz yerine gelmezse gerekeni yapacağız. Bizim davamız ekmek davasıdır. Sizler dik durursanız bizlerde ölene kadar dik dururuz.”

                Türkiye Maden İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul’da yaptığı konuşmada kamuoyuna, sendikalılara ve Ankara’ya mesajlar verdi. Başkan Akçul konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

                “Burası benim memleketim. Elbistan’ın önemi farklıdır. Ancak tüm şubelerimiz arasında asla ayrımcılık yapmadım. Seçimi kazanmakta, kaybetmekte takdiri ilahidir. Kazanımlarımızla asla böbürlenmedim. Özel hesaplarımız olmadı. Sizlerin hep dualarını bekledim.

                23 yıllık bir sürecin sonuna geldik. Belki biraz canımız acıyacak ama bizim mücadelemiz devam edecek. Mücadelemizde sizlerin tırnağına zarar gelmesi için çaba gösteriyoruz. Yapılan görüşmelerde bölgesel taleplerimiz kabul görmesi ve masadan kalktık. Bu hareketle bizde bir mesaj verdik. Bu mesajımızı Ankara anlasın. Anlamazlarsa  kendileri bilir. Birlik varsa dirlikte vardır. Geleceğimizi değiştirmek sizlerin elindedir. Bizler gelip geçiciyiz. Sizler kalıcısınız. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.”

                Daha sonra söz alan AEL İşletme Müdürü Ahmet Yaldız yaptığı konuşmada maden ve sendika işçileri ile çok başarılı dönemlere birlikte imza attıklarını kaydederek, “Madene şekil veren kardeşlerimizin gücüyle bu güzel günlere geldik. Emek ve alın terlerinize teşekkür ediyor, saygıyla karşılık veriyorum. İnşallah problemler sizlerin lehine çözülür. Bizlerde bu gayretin içindeyiz” dedi.

                Konuşmaların ardından Maden İş Sendikası EL-AF Şubesi Eski Başkanlarından Şair Ahmet Bulut, Maden İş Sendikası Genel Başkanı Nuretin Akçul’a yazdığı ve okuduğu şiir takdir ve alkışlarla karşılık gördü. İftar programı Genel Başkan Akçul, Şube Başkanı Bölükbaşı ve Yönetim Kurulu Üyelerine tebrik ve başarı dilekleri sunumu ile son buldu.

Mesajımızı Ankara 1 copy Mesajımızı Ankara 2 copy Mesajımızı Ankara 3 copy Mesajımızı Ankara 4 copy