Elbistan’ın Hava Kirliliği Protesto Edildi

              Uzun yıllar Elbistan’da yaşanana hava kirliliğini protesto etmek için sendika temsilcileri ve vatandaşlar ağız ve burunlarına maske takarak ilginç ve çarpıcı bir eylem gerçekleştirdiler. Elbistan Büro Sen Temsilciliği tarafından yapılan hava kirliliğini protesto eylemine vatandaşlarda katıldı. Elbistan Büro Sen Temsilcisi Fatih Özcan, ilginç ve çarpıcı açıklamalarda bulunarak, “Elbistanlılar akşamdan sonra dışarı çıkamaz duruma geldi” dedi.

                Yapılan maskeli protesto ve hava kirliliği eyleminin siyasi bir konum taşımadığına işaret eden Elbistan Büro Sen Temsilcisi Fatih Özcan, yaşanan hava kirliliğinin Elbistan’ın uzun yıllar çok önemli ve hayati bir durum olduğuna değinerek, Elbistan’da özellikle akşamları insanların nefes almakta güçlük çektiğini söyledi.

                Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Meydanında akşam yapılan maskeli protesto eyleminde yapılan açıklamalarda ayrıca, her alanda yetkilileri bir an önce göreve davet edilerek, Elbistan’a bugüne kadar doğal gaz gelmemesi eleştirildi ve göze çarpan bir çakılmaları olmadığı ifade edildi.

                Elbistan’da ölümcül hava kirliliğin çözümü için evlerde, apartmanlarda ve sitelerde kullanılan katı yakıtların yeterli düzeyde denetlenmemesin şart olduğu ve Elbistan’a bir an önce doğal gazın gelmesi gerektiği vurgulandı. Yapılan açıklamaların ardından sendika yetkilileri, üyeleri ve onlarca vatandaş yüzlerine taktıkları maskeler ile sessizce Elbistan caddelerine dağıldılar.