Lösemi Nuran’ı Hayatının Baharında Hayattan Kopardı

Lösemi Nuran’ı Hayatının Baharında Hayattan Kopardı
Nuran Üstün (16) Bir yıldır mücadele ettiği Lösemi Hastalığına yenik düşerek hayata veda etti.Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde yaşayan Lösemi  hastası Nuran Üstün  (16) okulların açılmasına 3 gün kala hayata...

Nuran Üstün (16) Bir yıldır mücadele ettiği Lösemi Hastalığına yenik düşerek hayata veda etti.

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde yaşayan Lösemi  hastası Nuran Üstün  (16) okulların açılmasına 3 gün kala hayata veda etti.

Bu veda hem ailesini,hem Okul arkadaşlarını hem de kendisini sevenlerini yasa boğdu.Nuran Kız Meslek Lisesi 2.sınıf öğrencisi olarak bu yıl okuluna devam etmenin hayallerini kurarken Okulların açılmasına bir hafta kala 1 senedir mücadele ettiği  Lösemi Hastalığına yenik düşerek önceki gün  hayata gözlerini yumdu.

Babası  Bünyamin Üstün Çöllolar Kömür Havzasında çalışıyor,Annesi ise Ev hanımı idi.Dede Baba Mahallesinde bulunan Köylerinin yolu üzerindeki evlerinde hayatlarını devam ettiren Üstün ailesi önceki gün Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinden gelen acı haberle yıkıldı.

16 yaşındaki kızları Nuran 1 senedir mücadele ettiği amansız hastalığa yenik düşerek Gece saat 01:00 de hayata gözlerini yumdu.

Nuran’ın cenazesi önceki gün Afşin’e bağlı Karagöz Köyü Camiinde kılınan cenaze namazının ardından Karagöz Köyünde toprağa verildi.

Nuran oturduğu mahallede olduğu kadar Okulda arkadaşları ve öğretmenleri tarafından da çok sevilen bir öğrenciydi.Eğer amansız hastalık onu  hayatının baharında hayattan koparmasaydı Lise 2. Sınıfa gidecekti.

Ancak yaklaşık bir senedir mücadele ettiği Lösemi Hastalığına dayanamayarak 4 gündür Tedavi gördüğü Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayata gözlerini yumdu.

Nuran’ın ölümü başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerini yasa boğdu.

Nuran’dan Geriye Şair Dayısı Erol Boyunduruk’un  yazmış olduğu şu dörtlük kaldı;

Sonsuzluk kervanı almış yükünü,

Aheste aheste gider Nuran’ım,

Güz gelmeden Mevlam biçti ekini,

Karıştı toprağa bider Nuran’ım.