Maraşta Haber
Maraşta Haber

Konut Mağdurları “Çare Peşinde”

Elbistan’da ünlü bir konut firmasının iflas ederek ortadan kaybolmasının ardından tapularını alamadıklarını ve dolandırıldıklarını ifade eden mağdur vatandaşlar sahip aramaya devam ediyorlar. Bir araya gelen yaklaşık 90 mağdur Elbistan Kaymakamlığına ve siyasi parti temsilciliklerine ziyarette bulunup, Cumhuriyet Başsavcılığına şikâyette bulundular. Elbistan’da yüzlerce vatandaşın dolandırıldığı olayda yaptıkları tüm girişimlerin sonuçsuz kaldığının kendilerini üzdüğünü dile getiren mağdur […]

Konut Mağdurları “Çare Peşinde”

01 Ağustos 2018 - 6:10A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Elbistan’da ünlü bir konut firmasının iflas ederek ortadan kaybolmasının ardından tapularını alamadıklarını ve dolandırıldıklarını ifade eden mağdur vatandaşlar sahip aramaya devam ediyorlar. Bir araya gelen yaklaşık 90 mağdur Elbistan Kaymakamlığına ve siyasi parti temsilciliklerine ziyarette bulunup, Cumhuriyet Başsavcılığına şikâyette bulundular.

Elbistan’da yüzlerce vatandaşın dolandırıldığı olayda yaptıkları tüm girişimlerin sonuçsuz kaldığının kendilerini üzdüğünü dile getiren mağdur vatandaşlar, ilk ziyaretlerini siyasi partilere gerçekleştirdiler. MHP Elbistan İlçe Başkanı Ali Demir ile görüşen ve mağduriyetlerine siyasal alanda çözüm bulmalarını talep eden vatandaşlar Başkan Demir’den destek sözü aldılar.

Daha sonra CHP Elbistan İlçe Başkanlığını ziyaret eden mağdur vatandaşlar CHP Elbistan İlçe Başkanı Av. Tayfur Barış Arslan ile görüşerek, destek istediler. Büyük mağduriyet ve sıkıntı içinde olduklarını dile getiren vatandaşların taleplerini dinleyen Başkan Arslan, telefonla CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç’u aradı ve durumu anlattı.

Gerçekleşen açık telefon konuşmasında konunun takipçisi olduğunu ifade eden CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, elinden gelen tüm çabayı göstereceğini ve soru önergesi hazırladığını, konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıyacağını söyledi. Konut mağdurları Başkan Arslan ve CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç’a yakın ve samimi yaklaşımlarından dolayı teşekkür ettiler.

Ellerinde avuçlarında ne varsa satan, evlerini tarlalarını satan, bankalardan kredi çeken ve ev hayalleri dolandırıcılıkla noktalanan mağdurlar, siyasi parti ziyaretlerinin ardından Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun’u makamında ziyaret ederek, büyük soruna çare bulunulması taleplerini ilettiler. Mağdur aileler Kaymakam Akkoyun’un konunun yakın takipçisi olduğunu kaydederek, konu ile çalışmaların sürdüğünü dile getirdiler.

Konut mağdurları daha sonra hep birlikte Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığına giderek, şikayet dilekçelerini resmi makamlara bir kez daha taşıdılar. Türk Adaletine güvendiklerini dile getirdiler.

Ziyaretlerin ve şikayet dilekçelerini verilmesinin ardından Elbistan Hükümet Konağı ve Elbistan Adliye Sarayı Meydanında toplanan konut mağdurları, aradan çok uzun süre geçmesine rağmen dertlerine derman bulunamadığını ifade ederek, devletin kendilerine sahip çıkmaları gerektiğini ifade ettiler.

Mağdurlar ayrıca, “Hayat Park mağdurları susuz ve elektriksiz oturuyor. Saatlerimiz söküldü. Alamadığımıza mı yanalım, kaybettiklerimize mi yoksa çektiklerimiz çileye mi? Bize neden sahip çıkan yok?” diye yaşadıkları katmerli çileyi dile getirdiler.

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yapan ve güzel hizmetler yerine getiren, halkın sevdiği Erol Üstü sevenlerini ...

“Gençler Kürsüde” Projesinin Türkoğlu ilçe Finali Yapıldı “Gençler Kürsüde” Projesinin...

Fikir Atölyesi Düşünce Derneği ve Türkoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen Gençler Kürsüde projesinin Türkoğl...

Elbistanlılar Kahramanmaraş’ta Birliktelik Sergilediler Elbistanlılar Kahramanmaraş’ta Bir...

Elbistanlılar, Eğitim, Kültür, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin Kahramanmaraş Necip Fazıl Kültür Merkezinde düzenlediği ̶...

Doğumda çocuğunu kaybeden acılı baba’dan sitem Doğumda çocuğunu kaybeden acılı baba’dan...

Afşin Devlet Hastanesinde doğmak üzere olan çocuğu vefat eden Kemal Aydın, Devlet Hastanesi Yönetimi başta olmak üzere, Siyasi Parti Te...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ