“Kayıplarımız Ülke Kaybıdır”

“Kayıplarımız Ülke Kaybıdır”
    Denetimlerin Ellerinden Alınmasını Kayıp Olarak Değerlendiren MMO Gaziantep Şube Başkanı Başar Küçükparmak:“Kayıplarımız Ülke Kaybıdır”Geniş kapsamlı bölgesel toplantı için Elbistan’a gelen ve...

    Denetimlerin Ellerinden Alınmasını Kayıp Olarak Değerlendiren MMO Gaziantep Şube Başkanı Başar Küçükparmak:“Kayıplarımız Ülke Kaybıdır”

Geniş kapsamlı bölgesel toplantı için Elbistan’a gelen ve aktif makine mühendisleri ile geniş katılımlı toplantıda buluşan MMO Gaziantep Şubesi Başkanı Başar Küçükparmak, hükümetin odaların elinden alınan denetim yetkisinin önemi  ne dikkat çekerek, “Vatandaşlar çok ciddi tehlike adlındadır. Kayıplarımız tüm ülkenin kaybıdır” dedi.

Konu hakkında Elbistan Gündem Haber’e özel değerlendirmelerde bulunan MMO Gaziantep Şube Başkanı Başar Küçükparmak, MMO Elbistan Odası Temsilcisi Hikmet Türkmen ve bölgede aktif olarak görev yapan makine mühendisleri ile bir araya geldi. Odaların, hükümet tarafından ellerinden alınan denetim yetkisinin önemine değinen ve dikkat çekici açıklamalarda bulunan Başkan Başar konu hakkında şunları söyledi:

“VATANDAŞLAR ÇOK CİDDİ TEHLİKE ALTINDADIR”

“Genel olarak toplum şunu söylüyor; ‘TMOB neler kaybetti?’ Bu açıdan bakmak yanlıştır. Geçen dönemlerde ki meslek ve meslektaş kayıplarımız aslında tüm ülkenin kayıplarıdır. Bugün bir mesleki denetim yapılmaması, mesleki denetimlerin şu anda yapılamıyor olması aslında meslek grupları açısından çok ciddi bir kayıptır. Bugün, mühendis bile olmayan birisinin ben mühendisim taahhüdünün üzerine proje çizebildiği ve bu projenin ruhsatını alıp inşaatını yapabildiği günler yaşıyoruz. Bu bizim kaybımızdır ama esas olan vatandaşın çok ciddi tehlike altında olmasıdır.

“TRAFİKTE PATLAYAN BİR ARAÇ ÇEVREYE BÜYÜK ZARAR VERİR”

            Yıllardır bu ülkede durduk yere yıkılan binalar, en ufak sarsıntıda yerle bir olan binalar söz konusudur. Bugün bir doktorun hatasıyla ölen bir hasta basında çok ciddi yer bulabiliyor. Ama bugün bir mühendisin hatası yüzlerce ve hatta binlerce insanın hayatına mal olabilir.  O yüzden bu konu üzerinde durulması gereken bir konudur. LPG’li araçların bugün düzgün bir şekilde kontrol edilemiyor olması TMOB’nin kaybı değil vatandaşın tehlike atılıyor olmasıdır. Bugün trafikte patlayacak bir aracın çevresine verebileceği zarar düşünülmesi bile korkunç olan bir ihtimal. Bunların hepsini düşündüğümüzde bundan önceki ve şimdi ki hükümetlerin odalara zarar verdiğini düşünmek yanılgıya sebep oluyor. Bu bizim yaptığımız mücadeleyi de etkisiz kılıyor. İnsanlar sadece odalar ve TMOB adına bir mücadele sürdürdüğümüzü sanıyorlar.

“KURULACAK HÜKÜMET SESİMİZE KULAK VERSİN”

Aslında TMOB ve odalar vatandaşın can ve mal kaybı olmaması için çok ciddi çaba sarf ediyorlar. Eğer bunu ülkede bu bahsettiğim şeyleri dört dörtlük kontrol edecek mekanizmalar olsa bizimde bu konuda içimiz rahat olur. Bizde bu konuda belki bu konuda çok tepki göstermeyiz. Ama maalesef odaların elinden alınan yetkiler maalesef vatandaşa çok ciddi zarar olarak dönebilir. Bu yapılan hatalar zaman içerisinde görülecektir ve yeni kurulan hükümet hangi siyasi görüşte olursa olsun, bunların farkına varıp tekrar ya bunların kontrol edilmesiyle ilgili ciddi mekanizmalar kuracaklar, ya da bu konularda odalara tekrar yetki verip daha düzgün bir kontrol için çaba sarf edeceklerdir. Bizim mesleğe bakış açımızda üzerinde durduğumuz en önemli nokta budur. İnşallah bundan sonra kurulacak olan hükümetler bizim sesimiz kulak verir. Bizim mühendislerin sesine kulak verir. İnşallah bu ülkede bilime, tekniğe, akademik bilgiye önem verilir ve ülke gerçekten iyi bir noktaya ulaşır diye umut ediyoruz.Kayıplarımız 2 copy Kayıplarımız 3 copytlaka farkına varacaklardır ve en kısa sürede mutlaka düzenlemeler yapılacak ve odalara gerekli olan yetkiyi vereceklerini düşünüyorum.”  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.