Kahramanmaraş'taki Palmiye Sitesi'nin Davası Görüldü

Kahramanmaraş'taki Palmiye Sitesi'nin Davası Görüldü
Kahramanmaraş'taki depremde 150 kişinin yaşamını yitirdiği Palmiye Sitesi'nin müteahhiti Ali Babaoğlu (61) hakim karşısına çıktı.

Kahramanmaraş'taki depremde yıkılıp 150 kişiye mezar olan Palmiye Sitesi'nin müteahhitlerinden olan ve hakkında yakalama kararı varken noterde oğluna vekalet vermesinden sonra İzmir'deki yazlığında tatil yaparken havuz başında yakalanan 61 yaşındaki Ali Babaoğlu hakim karşısına çıktı.

Babaoğlu'nun 'Bilinçli taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma' suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapsi istendi. Babaoğlu, bankalar ve şirketlerce haciz geldiğini ve yakalanmayı göze alarak notere gittiğini ifade etti.

Şehit Abdullah Çavuş Mahallesi'nde yer alan Palmiye Sitesi'nin 3 bloğunun 6 Şubat'ta yaşanan ilk depremde yıkılması sonucu 150 kişi yaşamını yitirirken, 16 kişi de yaralandı. Binanın yıkılmasına ilişkin başlatılan soruşturma çerçevesinde haklarında 'Bilinçli taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma' suçundan 22 yıl 6'şar aya kadar dava açılan tutuklu müteahhit Ali Babaoğlu, müteahhit 80 yaşındaki Hacı Mehmet Ersoy ve 54 yaşındaki jeoloji mühendisi Ömer Tarakçıoğlu ilk defa hakim karşısına çıktı.

Kahramanmaraş 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanıklar ile binada hayatını kaybedenlerin yakınları ve taraf avukatları katıldı. Öte yandan yıkılan binaların statik proje müellifi ve fenni mesulü olan Ali Babaoğlu ise duruşma salonuna tutuklu olduğu İzmir'deki cezaevinden SEGBİS sitemiyle bağlandı. Duruşma, Babaoğlu'nun savunmasıyla başladı.

Binada yaşamını yitirenlerin yakınları da sanıklardan şikayetçi olduklarını ifade ederek olası kastla yargılanmalarını talep etti. 8 saatlik duruşma sonunda mahkeme heyeti Ali Babaoğlu'nun tutukluluk halinin devamına, dosyanın yeniden bilirkişiye gönderilmesine karar verip davayı 26 Aralık 2024 tarihine erteledi.