Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü M.İlker Çitil Afşin’de halk arasında yayılan Üç 112 Acil İstasyonundan bir tanesinin Kahramanmaraş Merkeze çekileceği yönündeki haberlerin asılsız olduğunu belirterek Bakanlığın planlamış olduğu bir projenin yanlış lanse edildiğini söyledi.

Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü M.İlker Çitil Afşin’de faaliyet gösteren üç 112 Acil İstasyonundan birinin kapatılacağı ve personeli ile birlikte Merkeze alınacağı yönünde yayılan haberlerin asılsız olduğunu belirti.

M.İlker Çitil DHA’ya yaptığı açıklamada: Sağlık Bakanlığı tarafından İlçelerdeki 112 Acil Sağlık İstasyonlarından bir tanesini Devlet Hastanesi bünyesine çekerek Devlet Hastanesinde tedavi gören Hastalar için tahsis edilmesi yönünde bir projesi var. Hayata geçmemiş planlanmakta olan bu projeye göre İlçelerdeki 112 Acil İstasyonlarından bir tanesinin Devlet Hastanesi bünyesine alınması ve Devlet Hastanesinde tedavi gören Hastalara tahsis edilmesi gündemde dedi.

Çitil, Afşin’de 3 adet 112 Acil Sağlık İstasyonu ve bir tanesi Paletli olmak üzere 4 adet 112 Acil Ambulansımız görev yapmakta. Bu hizmetlerimizin devamı yönündeki çalışmalarımız sürmektedir. İleriki günlerde hayata geçmesi beklenen projeye göre Bu istasyondan 1 tanesinin Devlet Hastanesi bünyesine geçmesi planlanmaktadır.112 Acil İstasyonları taleplere yetişmediği takdirde yine bu istasyonu kullanabilecek. Bu istasyonda görev yapan Personel ise ihtiyaç halinde Afşin’de eğer ki ihtiyacın dışında ise Afşin’e en yakın birimlerde görevlendirilecektir dedi.

HALİL DEMİR