Düğünlerde Ateşli Silahlara Hayır Kampanyasına Kadınlardan Destek İstendi

               Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Elbistan ve bölgesinde yoğun olarak devam eden düğünlerde ateşli silahların kullanılmaması yönündeki kampanyanın devam ettiğini belirterek, özellikle kadınlardan bu konuya destek istedi. Mutlu günlere acı, düğün gününe kan karışmaması için halkın desteğine ihtiyaçları olduğunu kaydeden Akkoyun, “Tüm vatandaşlarımızla birlikte geleneğimizde yer olmayan bu davranışların önüne geçelim. Özellikle ev hanımları ve kadınlarımız bu önemli ve anlamlı kampanyaya büyük katkı sağlayacaklardır. Çünkü kadınlarımız etkin konuma sahiptirler” dedi.

                Beraberinde Garnizon Komutanı Şahin Kocaköse ve Emniyet Müdürü Barış Murat Başol ile birlikte devam eden “Düğünlerde Ateşli Silahlara Hayır” kampanyası hakkında bilgilendirmelerde ve kamuoyuna açıklamalarda bulunan Kaymakam Akkoyun, düğünlerde, asker uğurlamalarında ve konvoylarda silah ve havai fişek gibi ateşli silahların kullanımının olmadığını belirtti.

                Silahla ateş edilmesi sonucu mutlu günlerin acıya, düğün evlerinin ise cenaze evine dönüşmesine yol açtığının açık ve acı olaylarının yaşandığını ifade eden Kaymakam Akkoyun, konu hakkında şunları söyledi:

                “Uzun bir zamandır devam eden ‘Düğünlerde Ateşli Silahlara Hayır Kampanyası’ genel anlamda iyi sonuçlar veriyor. Emniyet Müdürlüğü birimlerince yapılan istatistiklerde kampanyaya destek var ve düşüş gözleniyor. Ama istenilen hedefe henüz ulaşılamadı. Geleneğimizde olmayan, asker uğurlama, düğün ve konvoylarda silahla ateş etme veya havai fişek kullanma gibi olaylar büyük rahatsızlık ve huzursuzluk yaratıyor. Bu olumsuzlukları halkımız ile birlik içinde, karşılıklı destek içinde gidermeliyiz.

                Ateşli silahların kullanımının engellenmesi yönünde yapılan çalışmalar devam ediyor. Halkımızdan da büyük çoğunlukla bu yönde talep ve istek var. Bu kampanyada istatistikî olarak düşüş olmasına rağmen amaca tam anlamıyla ulaşmak için vatandaşlarımızın katkı sağlaması gerekiyor. En büyük desteğimiz Elbistan halkıdır. Ayrıca ve özellikle kadınlarımız ve ev hanımları bu konuda etkin konuma sahiptirler. Onlarında desteğini katkılarını, caydırıcı girişimlerini bekliyoruz. Düğünlerde ve özel günlerde, asker uğurlamalarında tabi ki toplantı, eğlence ve yemek daveti var ama ateşli silah kullanmak kültür mirasımızda yok. Mutlulukların gölgelenmemesi için el birliği içinde olmalıyız.”

                Emniyet Müdürü Barış Murat Başol’da yaptığı kamuoyu bilgilendirme ve ateşli silah kullanılmaması yönündeki açıklamalarında, belirlenen ve yer tespiti yapılan düğünlere sivil ekiplerin gittiğini, düğün sahiplerine tebrik ve hayırlı olsun dileklerinin iletilmesinin ardından silah kullanılmaması yönündeki kanunların hatırlatıldığını ifade etti.

                Düğünlerde silah kullanımı yönünde yoğun çalışma içinde bulunduklarını ifade eden Emniyet Müdürü Başol, bu olumsuz görüntülerin birlik ve beraberlik için yok edileceğini belirterek, düğünlerde, konvoylarda silahla ateş edilmesinin, belirli yer ve saatler dışında özellikle yetkisiz kişilerce havai fişek kullanılmasının kanun hükmünde büyük cezaları olduğunu söyledi. Kampanyanın amacına ulaşması için halkın desteğinin önemli olduğunu kaydetti.