Taşımalı Şoförler İçin Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

 

Göksun İlçesinde taşıma kapsamına alınan  İlk Orta ve Lise öğrencilerini taşıyan servis şoförlerine yönelik eğitim ve bilgilendirme toplantısı yapıldı. Halk Eğitimi Merkezi Konferans salonunda yapılan toplantıya İlçe Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri ile İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Ekipleri de katıldı.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Gazanfer ASLANTAŞ yaptığı konuşmada “Gayemiz ve bütün çalışmalarımız ilçemizde daha kaliteli ve daha güvenli taşımacılık yaparak sabah evlerinden aldığımız öğrencilerimizi akşam yine evlerine  sağ salim götürebilmektir. Biliyorum yaklaşık 150 araçla 2500´e yakın öğrencinin günübirlik taşındığı yerde mutlaka pürüzler olacaktır. İşte bu toplantıların amacı bu pürüzleri asgariye indirmek ve hatta tamamıyla ortadan kaldırmaktır. Bunun için de sizlerden bazı şeyler istiyoruz. İşin teknik detaylarını trafik ekipleri az sonra sizlerle paylaşacaklardır. Ben toplantının başında idare olarak sizlerden istediklerimi şöylece sıralamak istiyorum: Değerli arkadaşlar eğitim bir ekip işidir. Bizler sizleri eğitimin bir parçası ve ekip arkadaşımız olarak görmekteyiz. Günlük hayatınızda nasıl bir insan olursanız olun, ancak öğrenciyi arabanıza aldıktan sonra hal ve hareketleriniz, davranışlarınız, kılık ve kıyafetiniz hatta arabanızda çaldığınız müzik dahi bir eğitimciye yakışır düzeyde olmalıdır. Arabanıza öğrenciyle birlikte kesinlikle yolcu almayınız, Alkollü araç kullanmak bizim için cinayetten farksızdır. Öğrencilere bağırıp çağırmayınız, okulun giriş ve çıkış saatlerine riayet ediniz. Arabanıza size verilen listeye göre öğrenci bindiriniz. Sakın hız limitlerini aşmayınız. Öğrenci listeleri ile Güzergah İzin Belgenizi aracınızda gözükür bir yerde bulundurunuz.

 

Değerli arkadaşlar yıllardır taşımalı eğitim bölümüne ben bakmaktayım. Çok şükür bu güne kadar bir olumsuzlukla karşılaşmadık. Bunun için hepinize teşekkür ederim. İnşallah sizin gayret ve dikkatleriniz sayesinde bundan sonra da karşılaşmayız. Ben hepinizin yaptığınız işin bilincinde olduğunuzu düşünerek yaptığınız işte sizlere başarılar diliyorum,” dedi.

 

Toplantıda İlçe Emniyet müdürlüğü trafik ekipleri ile İlçe Jandarma Trafik ekiplerince sunum yapılarak servis şoförlerine trafik kuralları, araçta bulundurulması gereken eşyalar ve İçişleri Bakanlığı Okul servis Araçları Yönetmeliği hakkında sunum yapılarak bilgiler verildi