Göksun Kaymakamlığı öncülüğünde, İlçe Müftülüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinesi ile kamu kurum kuruluşları, okullar, sivil toplum kuruluşları, esnaf ve vatandaşlarımız Kahramanmaraş çadır kentte yaşayan Suriye’liler için yardım kampanyası düzenlendi. Kampanya kapsamında çocuk kıyafetleri başta olmak üzere 264 koli giysi, battaniye ve diğer muhtelif eşyalardan oluşan bir tır dolusu malzeme kamp bölgesine ulaştırıldı.

 

Toplanan bu yardımlar arasında ilçemize bağlı Hacıkodal köyü öğrencileri tarafından hazırlanan 1 koli ceviz ve Suriye’li çocuklara hitaben yazdıkları mektup son derece anlamlıydı.

Hacıkodal ilkokulu öğrencisi Sultan Bozdağan’ın yazdığı mektup da şu ifadelere yer verildi:

 

,”Bizler Göksun’un sınır köylerinden Hacıkodal İlkokulu olarak karınca kararınca kendi aramızda organize ettiğimiz Kahramanmaraş’ta ki Suriye’li kardeş çocuklarımıza en güzel hediyeyi ceviz olarak tespit ettik. Bu sayede barış ve istikrarın sağlandığı zamanda bu ceviz tohumları sayesinde kardeşliğimiz baki kalacak, kardeşliğimiz yeni nesillere umut ışığı olacaktır. Unutmayın ki sizler orada yalnız değilsiniz. Arkanızda ve sizlerin her zaman yanında olan Türkiye Cumhuriyeti halkı barış ve istikrarın sağlanmasında her zaman yanınızda olacak. Bizlerin ise kapılarımız sonuna kadar açık olacaktır.

Hacıkodal İlkokulu

Sultan BOZDOĞAN