Göksun Halk Eğitimi Merkezi (HEM) ve Kahramanmaraş Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenecek olan ‘Bilgisayar İşletmenliği’ kursuna katılacak kursiyerler kura ile belirlendi.

 

Göksun HEM Müdürü Mustafa Yıldırımer, kura çekiminden önce yaptığı konuşmada, mesleği olmayanlara meslek edindirme, mevcut mesleğinde iş bulamayanlara yeni bir meslek öğretme amacıyla kurslar düzenlediklerini söyledi.

Yıldırımer, şunları kaydetti: “Çekilecek kura sonunda toplam 160 saatlik ‘Bilgisayar İşletmenliği’ kursuna katılacak olan kursiyere kursun sonunda yapılacak olan sınavla İŞKUR ve Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Kurs Bitirme Belgesi verilecektir. Kursa devam eden kursiyerlerin zaruri giderlerini karşılamak üzere her fiili eğitim günü için cep harçlığı verilmektedir. Ayrıca eğitim süresince iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primleri de İŞKUR tarafından ödenmektedir. Çekilecek kuranın herkese hayırlı olması temenni ediyorum.”

İŞKUR yetkililerinin de hazır bulunduğu salonda, kursa katılmak için başvuru yapan 67 kişi arasında yapılan kura çekiminde 40 kişi kursa katılmaya hak kazandı.