Maraşta Haber
Maraşta Haber

Göksun-Kanlıkavak Beldesinde “Turizm Haftası” Etkinliği

Göksun Kaymakamlığımız himayesinde, Kanlıkavak Çok Programlı Lisesi organizatörlüğünde,  Kanlıkavak Belediye Başkanlığının katkı ve ev sahipliğinde “Turizm Haftası” kutlama programı düzenlendi.   Programa; Kaymakamımız Ali Hamza Pehlivan, Askerlik Şubesi Başkanı ve Garnizon Komutanı V. Ast. Oğuzhan Ekşi, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Güven,  Göksun Belediye Başkanı Yrd. Doc. Ramazan Hurç, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, İlçe Jandarma Komutanı […]

Göksun-Kanlıkavak Beldesinde “Turizm Haftası” Etkinliği

27 Nisan 2013 - 10:33A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Göksun Kaymakamlığımız himayesinde, Kanlıkavak Çok Programlı Lisesi organizatörlüğünde,  Kanlıkavak Belediye Başkanlığının katkı ve ev sahipliğinde “Turizm Haftası” kutlama programı düzenlendi.

 

Programa; Kaymakamımız Ali Hamza Pehlivan, Askerlik Şubesi Başkanı ve Garnizon Komutanı V. Ast. Oğuzhan Ekşi, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Güven,  Göksun Belediye Başkanı Yrd. Doc. Ramazan Hurç, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, İlçe Jandarma Komutanı V. Duran Eraslan, İlçe Emniyet Müdürü Ali Uzun, Belde Belediye Başkanları, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Kaymakam Ali Hamza Pehlivan, Kanlıkavak ÇPL bahçesinde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, turizm sektörünün sürekli gelişen ve dünya ekonomisinde önemli pay sahibi olan bir sektör olduğunu söyledi. 2012 yılı rakamlarına göre dünya genelinde yaklaşık bir milyar insanın turizm amaçlı seyahat ettiğini anımsatan Pehlivan, şunları kaydetti:

çiriş-6 (1)

“Aynı yıl itibari ile ülkemize ise 36,7 milyon turist gelmiş ve revize edilen rakamlarla yaklaşık 30 milyar dolar da gelir elde edilmiş durumdadır. Ülkemiz her mevsim ayrı güzelliklere sahip. Ama bir şeyin sadece güzel olması yeterli değil. Ona ulaşılabilir olması da çok önemli, o güzelliklerin nasıl sunulduğu da çok önemlidir. İç turizm açısından baktığımızda başta kendi hemşerilerimiz olmak üzere çevre yerleşim alanlarından, özellikle yaz aylarında ilçemize yönelik ziyaret ve konaklama oranı giderek artış göstermektedir. Temiz havası, temiz suyu ve yolların kesişme notasında olmasından dolayı geçmişte medeniyetlerin önemli uğrak yerlerinden biri olan Göksun’umuzun, yapılan girişimler sonucunda yakın zamanda gerçekleşmesini ümit ettiğimiz yayla turizmi ve kayak tesisi projesinin de hayata geçmesi ile turizm bağlamında da önemli uğrak yerlerden biri olacaktır.”

 

Her Göksun’lunun birer turizm elçisi olması gerektiğini vurgulayan Pehlivan, Turizm denildiğinde herkesi ve her kesimi, her sektörü içine katmak mümkündür. Sağlık da eğitim de tarım da turizme dahildir; çevre, doğal güzellikler, tarihi güzellikler ve aklınıza gelebilecek hemen her şeyin turizmle ilgisi ve bağlantısı vardır. Bu noktada ülkemiz elbette ki en zengin ülkelerden biridir diyerek turizmin hareketlilik kazanması hususunda herkesin üzerine düşeni yerine getireceğine inandığını kaydetti ve bu güzel organizasyonun hazırlanmasında emeği geçen bütün kişi ve kurumlara teşekkür ettiğini belirtti.

Programda, Göksun Belediye Başkanı Yrd. Doc. Ramazan Hurç, Kanlıkavak belediye Başkanı Ali Kıraç ve Kanlıkavak ÇPL Müdürü Ekrem Erdoğan da birer konuşma yaptı.

Konuşmalardan sonra öğrenciler tarafından çeşitli tiyatro gösterileri yapılarak türküler ve şiirler okundu. Etkinliklere misafir olarak katılan, Mersin Tarsus Halk Eğitimi Merkezi halk oyunları ekibi’nin gösterileri büyük beğeni topladı.

Katılanlara çiriş ve çökelek böreği ikramının da yapıldığı etkinlikler halk ozanı Gül Ahmet Yiğit konseri ile sona erdi.

kk12kkt10kkt16kkt17

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kar yağışı  Göksun-Kayseri karayolunda geçit vermiyor Kar yağışı Göksun-Kayseri karayolunda g...

Göksun ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Göksun-Kayseri karayolunda ulaşımı güçlükle sağlanıyor. İlçede iki gündür devam eden ...

Göksun Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Proje Faaliyetlerini Başlattı Göksun Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi ...

Göksun Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi, “Memleket Meselesine Çözüm Üretiyoruz” adlı projeyi, tanıtım toplantısı düzenleyerek başlattı....

Atatürk, Göksun İlçemizde Anıldı Atatürk, Göksun İlçemizde Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 76. yıl dönümünde düzenlenen törenlerle Göksun...

Göksun Belediye Başkanı Başkan Aydın’ın Cumhuriyet Bayramı Mesajı Göksun Belediye Başkanı Başkan Aydın’ın ...

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, yayınladığı bir mesajla Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 91’inci yılını ku...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ