Stajyerlik dönemini başarıyla tamamlayan genç öğretmenler Türk Bayrağına el koyarak ant içtiler ve asil öğretmenliğe büyük bir heyecanla başladılar. İMKB Elbistan Fen Lisesinde gerçekleştirilen yemin töreninde öğretmenlerin heyecanları ve mutluluğu sergilenirken, ilke protokolü ve öğrenciler genç öğretmenleri alkış yağmuruna tuttular.

                24 Kasım Öğretmenler günü mesleğe yeni başlayan genç öğretmenler için ayrı bir değer ve güzellik yansıttı. Elbistan’da ilk defa göreve başlayan ve asaletleri onaylanan 85 öğretmen yemin ederek asalet kazandılar. Stajyerlik dönemini başarıyla tamamlayan öğretmenler İMKB Elbistan Fen Lisesi Konferans Salonunda büyük heyecana sahne olan organize ile ant içerek meşakkatli ve fedakârlık yüklü mesleğe asli olarak ilk adımlarını attılar.

                Hacı Bektaş Veli Ortaokulu Müdürü Faik Türk, tarafından gerçekleştirilen yemin ve ant içme anında genç öğretmenlerin yaşadığı gurur ve heyecan görülmeye değerdi. Türk Bayrağı üzerine bırakılan eller ve yürekten gelen sadakatle yapılan ant içme programında Kaymakam Tuncay Akkoyun, Garnizon Komutanı Bnb. Şahin Kocaköse, Belediye Başkan Vekili Necati Kul, Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Bülent Belli, Adli Yargı Adalet Komisyonu ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hüseyin Koçal, Emniyet Müdürü Barış Murat Başol, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler genç ve idealist öğretmenleri alkış sağanağına tuttular.

                Elbistan Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt’ta genç öğretmenleri kutlayarak, başarılar dileğinde bulundu. Öğretmenliğin kutsal değerler taşıdığını ifade ederek, zorlu, meşakkatli ancak kutsal eğitim yolculuğunda bol şanslar diledi.