Maraşta Haber
Maraşta Haber

ETSO Çözüm Üretiyor

Elbistan’ın en saygın ve etkili sivil toplum örgütleri arasında yer alan ETSO sivil koplum kuruluşları ile güç birliği toplantılarını aralıksız olarak sürdürüyor.  Teras Toplantı Salonunda yerel basınla bir araya gelen ETSO Kurmayları aktif çalışmalar ve sorunlara çözüm görüşmeleri hakkında kamuoyuna değerlendirmelerde bulundular.ETSO Başkanı Mustafa Paksoy ve ETSO Meclis Başkanı Mehmet Erdoğan yaptıkları ortak açıklamada, “Tüm […]

ETSO Çözüm Üretiyor

11 Ekim 2013 - 21:30A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Elbistan’ın en saygın ve etkili sivil toplum örgütleri arasında yer alan ETSO sivil koplum kuruluşları ile güç birliği toplantılarını aralıksız olarak sürdürüyor.  Teras Toplantı Salonunda yerel basınla bir araya gelen ETSO Kurmayları aktif çalışmalar ve sorunlara çözüm görüşmeleri hakkında kamuoyuna değerlendirmelerde bulundular.ETSO Başkanı Mustafa Paksoy ve ETSO Meclis Başkanı Mehmet Erdoğan yaptıkları ortak açıklamada, “Tüm meslek grupları ile istişarelerde bulunmak amacıyla bir araya geliyoruz. Meslek grupları içinde sorunlara çözüm arıyoruz ve katkı sağlıyoruz” ifadelerini kullandılar.

Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Paksoy, Başkan Yardımcısı Kubilay Kutoğlu, ETSO Meclis Başkanı Mehmet Erdoğan, Başkan Yardımcıları Yüksel Çiçek ve Durdu Koyun, ETSO Yönetim Kurulu Üyeleri Şükrü Öztürk, Ali Topal ve Mustafa Canpolat, ETSO Meclis Üyeleri Ali Duymaz, Ali Yücel, Fazıl Olgun, Süleyman Dumlupınar, Cazip Yektauşakları, İsmail Çiçek, Kadir Küçük, Yunus Genç, Nuh Doğuç ve Mete Taşkın yeni hizmete sunulan Teras Toplantı Salonunda bir araya gelerek kamuoyuna çalışmalar hakkında bilgiler aktardılar.

ETSO başkanı Mustafa Paksoy, Elbistan’da faaliyet gösteren Sivil Toplum Örgütleri, Kuruluş ve Kurumlar ile bir araya gelerek var olan sorunlara çözüm yolları aradıklarını ve bu çalışmalarda başarılı sonuçlara imza attıklarını söyledi. Başkan Paksoy yerel medyada çalışan personel ve idareciler ile gerçekleştirilen toplantıda yerel basın çalışanları ve sorunları hakkında bilgi alarak çözüm için katkıda bulunacağını ifade etti. Paksoy, yaptığı genel değerlendirmelerde şunları söyledi:

KURUM TOPLANTILARINDAN VERİM ALIYORUZ

“Elbistan’ın etkin ve başarılı sivil toplum kuruluşları arasında yer alan ETSO periyodik aralıklarla Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerinin de yer aldığı geniş katılımlı toplantılarla kurulum ve kuruluşların sorunlarına çözüm arıyoruz. Çoğu kez de çözüm buluyoruz. Periyodik aralıklarla yaptığımız bu toplantıların verimli sonuçlar görüyoruz.”

Başkan Paksoy, yerel medya çalışanları ile yetkilileriyle gerçekleştirilen toplantıda yerel medyaya övgüler yağdırarak, Elbistan Gündem Haber Kurucu ve İmtiyaz Sahibi Gazeteci-Yazar Hasanaki’nin, “Yerel medya hakkındaki değerlendirmeleriniz ve görüşleriniz nelerdir?” şeklindeki sorusunu şöyle yanıtladı:

YEREL BASINI HEP YANIMIZDA BULDUK

“Yerel basında şahsım ve Yönetim Kurulu Üyeleri olarak hepimiz çok memnunuz. Özellikle ETSO tarafından Elbistan’ın en büyük sanayi yatırımı sayılabilecek Organize Sanayi Bölgesi (OSB) sürecinde bizlere çok büyük destek verdiler, katkı sağladılar. Elbistan’ın sanayi ve gelişim adına yakın bir zamanda hayata geçecek olan OSB konusunda yerel basını hep yanımızda bulduk. Birçok engellerle karşılaştık. Bu engel ve sorunların çözümü yolunda yerel basında her türlü katkıyı büyük fedakârlıklarla gördük.”

ESNAF BİRLEŞMEDİ PİYASALAR AVM’LERE KALDI

ETSO Başkanı Mustafa Paksoy, Elbistan’da tüketim piyasasına giren AVM’ler ile mücadeleler konusunda ise istedikleri sonuca ulaşamadıklarını belirterek, ” Bu konuda özel çaba sarf ettik küçük kurum ve kuruluşların birleşmelerini istedik ve tavsiye ettik. Küçük esnaflarımızı ve tüketici merkezlerini kurumsallaşmaya davet ettik. Ancak bu konuda büyük uğraş vermemize rağmen esnafımız adına ne yazık ki istenileni elde edemedik. Her zaman söyledik ve söylüyoruz. Küçük esnaflarımız mutlaka birleşmeli ve kurumsallaşmalıdır. Ancak o zaman büyük marka ve AVM’lere karşı durulabilir. Arzu edilen sonuç elde edilemedi, birleşme sağlanamadı ve memleket AVM’lere kaldı. Bu konuda çok çaba sarf ettik. Ancak birleşme ve güç birliği ne yazık ki sağlanamadı.” sözleri ile küçük esnafları bir kez daha birleşmeye ve kurumsallaşmaya davet etti.

ESNAF BAĞ-KUR PARASI BİRİKİMİ OLSA DÜKKANINI KAPATIR

Başkan Paksoy, piyasalardaki olumsuzluğa dikkat çekerek, “2001 dünya ekonomik krizini Elbistan hafif atlattı. Şu anda yaşanan ekonomik krizinde atlatılacağına inanıyorum. Yaşanan ekonomik kriz piyasaları olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Pek çok esnafımız durumundan memnun değil acı bir gerçek var ki pek çok esnafımız Bağ-Kur veya sigorta primini yatıramıyor. Acı bir gerçek ama küçük esnaflarımız Bağ-Kur veya sigorta primlerini yatıracak maddi imkâna sahip olsa hiç durmaz iş yerlerine kilidi vurur dükkânlarını kapatırlar” değerlendirmeleri ile genel ekonomik sıkıntıları ele aldı.

ETSO +ç+Âz+-m 2 ETSO +ç+Âz+-m 3 ETSO +ç+Âz+-m 4

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
İyi ki Varsın Cumhuriyet İyi ki Varsın Cumhuriyet

Cumhuriyet’in Kuruluşunun 95. Gurur Yıldönümü Elbistan İlçesinde Coşkuyla Kutlandı Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 95. gurur yılı a...

“Elbistan Yaşanmaz Hale Gelir” “Elbistan Yaşanmaz Hale Gelir”

Hayatı ve Doğayı Koruma Platformu Kurulması Düşünülen Termik Santraller Hakkında Bölge Halkından Destek İstedi ve Uyardı : “Elbistan Ya...

Ülkücü Şehitler Anıldı Ülkücü Şehitler Anıldı

Elbistan Ülkü Ocakları, her yıl geleneksel olarak organize ettiği “Ülkücü Şehitleri Anma Günü” için kapsamlı bir programı yoğun katılım...

Hep Böyle ES: 1-0 Hep Böyle ES: 1-0

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 3. Grupta mücadele eden Elbistan Spor, kendi saha ve seyircisi önünde oynadığı maçta, konuk ettiği Sakıcı İnş...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürümüz Yusuf Kahraman, 23 N...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada ar...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş...

Arı ve Değirmenci Ailesinin Mutlu Günü Arı ve Değirmenci Ailesin...

Döne ve İsmet Arı çiftinin hanımefendi ve güzel kızları Canr...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ