Maraşta Haber
Maraşta Haber

ELİP’e Destek Çığ Gibi

“Bir Olalım İl Olalım” Platformuna Bölge Halkından destek Yağıyor “Bir Olalım İl Olalım” Elbistan, Afşin, Ekinözü-Nurhak Platformuna (ELİP) bölge halkının ilgisi ve desteği her geçen gün artıyor. İl olmayı beklerken, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine bağlı bir mahalle konumuna düşüldüğü yönünde fikirlerin öne çıktığı ve Elbistan’ın gerçek anlamda il olmayı hak ettiği vurgusunun yapıldığı son toplantıda, platform […]

ELİP’e Destek Çığ Gibi

07 Kasım 2014 - 19:14A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

“Bir Olalım İl Olalım” Platformuna Bölge Halkından destek Yağıyor

“Bir Olalım İl Olalım” Elbistan, Afşin, Ekinözü-Nurhak Platformuna (ELİP) bölge halkının ilgisi ve desteği her geçen gün artıyor. İl olmayı beklerken, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine bağlı bir mahalle konumuna düşüldüğü yönünde fikirlerin öne çıktığı ve Elbistan’ın gerçek anlamda il olmayı hak ettiği vurgusunun yapıldığı son toplantıda, platform adına kamuoyuna yapılan açıklamalarda bulunan Fatih Vicdan, “Elbistan’ın girişine ‘İL’ tabelası ile bir ‘VALİ’ gönderilmesi yeter. Elbistan’ın geleceğini kimsenin çalmasına hiçbir Elbistanlının ve bölge insanının gönlü razı değil” dedi.

Kurulalı henüz 10 günü bulan “Bir Olalım İl Olalım” Elbistan-Afşin-Ekinözü-Nurhak Platformu (ELİP), sivil toplum kuruluşlarına yaptığı ziyaretlerle büyük desteğe erişirken, yapılan büyük toplantılarla da büyük aşamalar kaydetmeye başladı. Küçükler Ocakbaşı Restaurantta, mahalle ve köy muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, toplumda söz sahibi seçkin kişiler, yazar ve şairler ile Elbistan’ın ileri gelenleri ile yapılan toplantıda, katılımcılara yönelik genel değerlendirmelerde ve haklı gerekçeler hakkında bilgiler aktaran Platform Temsilcisi Fatih Vicdan, Elbistan’ın il olmamakla büyük bir haksızlığa uğradığını, her kesimden her gün artan destekle çığ gibi büyüdüklerini dile getirdi.

İLK TOPLATIYA 250 KİŞİ KATILDI

Fatih Vicdan, Mehmet Emin Kılıç, Hamdi Güllü, Hasan Basut, Mehmet Dal, Kadir Küçük, Ramazan Kaya, Erol Bekçi, Kemal Öksüz, Ahmet Özal ve Poyraz Poyrazoğlu ile kurulan Elbistan adına “Bir Olalım İl Olalım Platformu” son toplantısına yaklaşık 250 davetli katıldı. Küçükler Ocakbaşında gerçekleşen toplantıda platform üyeleri adına katılımcılara yönelik bilgilendirmelerde bulunan Fatih Vicdan, hareketlerinin siyaset dışı ve siyaset üstü olduğunu vurgulayarak, tüm siyasi partilerden, değişik kesimlerden insanların oluşturduğu birlikteliğe katılımların her geçen gün arttığını, söz konusunun Elbistan’ın geleceği olduğunu vurguladı.

Vicdan büyük destek gören ve alkışlarla karşılık gören konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

ELBİSTAN’IN MAHALLE KONUMUNA DÜŞMESİNE HALK RAZI DEĞİL

“Biz halkın sesini dinledik ve öyle yola çıktık. Halk Elbistan’ı mahalle konumuna düşmesini istemiyor. Aksine il olmak istiyoruz. Partiler üstü bir platform oluşturduk. AK Partilisi, CHP’lisi, MHP’lisi ve diğer tüm partilerden insanlarımız bu davaya gönül vermiş durumdalar. Elbistan’ın değerleri, Elbistan’ın katma değerleri Elbistan’da kalsın istiyoruz. Elbistan’ın yanı sıra Afşin, Ekinözü ve Nurhak’tan ve sivil toplum kuruluşlarından büyük destek görüyoruz.

BİZ SİYASET DIŞIYIZ SİYASET GÜTMÜYORUZ

Elbistan ve bölgesi büyük bir enerji ve maden merkezidir. Şeker Fabrikası, Termik Santralleri ile Elbistan il olmayı hak etmiş konumdadır. Siyaset dışı ve üstü bir platformuz ve davamız Elbistan’ın il olmasıdır. Geçen günlerde bir siyasi parti yetkilisi bizleri provokatör olarak ilan etti. Biz asla provokatör değiliz. Bizim kimseyle çekişmemiz yok. Biz halkın desteğiyle, halktan aldığımız güçle yola çıktık ve her gün çığ gibi büyüyerek yolumuza devam ediyoruz. Biz siyaset gütmüyoruz. Platformda tüm partilerden seçkin insanlar ve birçok değişik partiye oy veren insanlar var. Bu durum siyaset dışı oluşumun resmidir. Her gün daha da büyüyerek ileride bize karşı çıkan partilerinde kapısını çalacağız.

ELBİSTAN’IN İL OLMA HAKKI YENDİ

İl olma durumu hükümetin programında yok deniliyor. Biz bunu biliyoruz. Ama biz sıraya girmek istiyoruz. Biz hak edişimizi sürdürmek istiyoruz. Haklarımızı almak istiyoruz. Elbistan’ın potansiyelinin ve nüfusunun yarısından bile az olan ilçeler il oldu Elbistan’ın hakkı yendi. İl olmayı bir Elbistan var ve bunun için oluşturduğumuz platform ile mücadelemize devem edeceğiz.

İL TABELASI ASILSIN VE VALİ GELSİN YETER

Gönüllü olarak yola çıktık. Büyük destek görüyoruz. Yasalar çerçevesi içinde her türlü mücadelemiz sürecek. Halk yanımızda ise korkmuyoruz. Halkın bu isteğine hükümet kulak versin. Birkaç kişiyle başladık çığ gibi büyüyoruz. Bizim iki isteğimiz var. Biri Elbistan’ın girişine il tabelasının asılmasıdır diğeri ile Elbistan’a bir vali gönderilmesidir. Elbistan il olmak için her yönü ile hazır.”

Büyük ve coşkulu alkışlarla karşılık gören konuşma sonrasında, yeni toplantılar için kollar sıvandı. Hazırlanan büyük çaptaki projelerin hayata geçirilmesi için çalışmalar başladı. “Bir Olalım İl Olalım” platformu önümüzdeki günlerde daha büyük toplantılar ve çalışmalar için beklemeksizin düğmeye bastı.   

ELİP 1 copy ELİP 2 copy ELİP 3 copy ELİP 4 copy

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
İyi ki Varsın Cumhuriyet İyi ki Varsın Cumhuriyet

Cumhuriyet’in Kuruluşunun 95. Gurur Yıldönümü Elbistan İlçesinde Coşkuyla Kutlandı Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 95. gurur yılı a...

“Elbistan Yaşanmaz Hale Gelir” “Elbistan Yaşanmaz Hale Gelir”

Hayatı ve Doğayı Koruma Platformu Kurulması Düşünülen Termik Santraller Hakkında Bölge Halkından Destek İstedi ve Uyardı : “Elbistan Ya...

Ülkücü Şehitler Anıldı Ülkücü Şehitler Anıldı

Elbistan Ülkü Ocakları, her yıl geleneksel olarak organize ettiği “Ülkücü Şehitleri Anma Günü” için kapsamlı bir programı yoğun katılım...

Hep Böyle ES: 1-0 Hep Böyle ES: 1-0

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 3. Grupta mücadele eden Elbistan Spor, kendi saha ve seyircisi önünde oynadığı maçta, konuk ettiği Sakıcı İnş...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim...

Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası verilişinin 99. yıl dönümü coşkuyla kutlandı Kahramanmaraş’a İst...

Trabzon Caddesinde, yıkılan Valilik binası bahçesindeki  Ata...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ