Elbistan'da Tarih Canlanacak

Elbistan'da Tarih Canlanacak
Tarih Kurmayları Elbistan’da ,“Elbistan Tarihini Arıyor” projesi gereği Elbistan'ı tarihine kavuşturacakAK Parti Grup Başkan Vekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal’ın aktif girişimleri ile başlayan “Elbistan...

Tarih Kurmayları Elbistan’da ,“Elbistan Tarihini Arıyor” projesi gereği Elbistan'ı tarihine kavuşturacak

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal’ın aktif girişimleri ile başlayan “Elbistan Tarihini Arıyor” projesinde ilk adım atıldı. Kahramanmaraş Turizm ve Kültür Müdürü Seydi Küçükdağlı, Gaziantep Rölöve ve Anıtlar Bölge Müdürü Mustafa Ayar, Kahramanmaraş Müze Müdürü Mehmet Güriçin ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile Adana Bölgesinden gelen 4 uzman, yer altı ve yer üstü tarihi alanlarda incelemelerde bulundular. Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun’un ev sahipliğini yaptığı inceleme gezileri Elbistan adına tarihi büyük umutların ışığı oldu.

Dulkadiroğlu Beyliğine onlarca yıllık başkentlik yapan Elbistan, nihayet gerçek anlamda tarihine kavuşacak. AK Parti Grup Başkan Vekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal’ın girişimleri ve aktif çabaları ile bu önemli projenin ilk somut adımı gerçekleşti. Elbistan Kaymakamlığında kamuoyu toplantısının ardından bölgede incelemelerde bulunan Kahramanmaraş Turizm ve Kültür Müdürü Seydi Küçükdağlı, Gaziantep Rölöve ve Anıtlar Bölge Müdürü Mustafa Ayar, Kahramanmaraş Müze Müdürü Mehmet Güriçin ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile Adana Bölgesinden gelen 4 uzman, yer altı ve yer üstü tarihi alanlarda incelemelerde bulundular.

Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, çalışmaların başlamasıyla birlikte, Elbistan’ın tarihine gerçek anlamda kavuşacağını ifade ederek, uzman heyete çalışmalarında başarılar diledi ve her alanda sonuna kadar destek olacaklarını kaydetti.

Çalışmaların başlamasıyla birlikte ilk somut adımın atıldığını, Elbistan’ın yer altı ve yer üstü tarihi varlıklarının kazanılacağını müjdeleyen Kahramanmaraş Turizm ve Kültür Müdürü Seydi Küçükdağlı, Elbistan Gündem Haber’e yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Müzeler Genel Müdürlüğü, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Adana’dan gelen ekiplerle birlikte Sayın Mahir Ünal’ın aktif girişimleri sonucunda tarihe sahip çıkma adına Elbistan ve bölgesinde çalışmalara başladık. Tarih bir mirastır. Elbistan tarihi dokusu ile büyük öneme sahiptir. Dulkadiroğlu Beyliğine onlarca yıllık başkentlik yapan Elbistan’da yer altında ve yer üstünde bulunan tüm tarihi dokuları Elbistan’a ve ülkemize kazandıracağız.

Ulu Camii, Dulkadiroğlu Sarayı, Çarşı Atik Camii gibi değerlerin yanı sıra başta Karahüyük olmak üzere bir çok bölgede araştırma ve inceleme yapacağız. Çalışmalarımız start aldı. Yakın bir gelecekte Elbistan’ın tarihi dokusu gerçek anlamda ortaya ve gün yüzüne çıkacak. Bu çalışmaların başlamasıyla birlikte Elbistan Kaymakamlığı ile daima istişare içinde olacağız. Çalışmalarımıza her alanda ve her konuda katkı sağlayan Elbistan Kaymakamı Sayın Tuncay Akkoyun’a şahsım ve diğer uzman heyet adına teşekkür ederim.”

Elbistan Tarihine Kavuşacak 1

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.