Elbistan’da Sahte Kaymakam Alarmı

Elbistan’da Sahte Kaymakam Alarmı
Elbistan Emniyet Müdürlüğü, “Sahte Kaymakam” alarmına geçti. Telefonda kendisini Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun olarak tanıtan bir kişi iş adamı ve esnafları arayarak, fakirlere yardım edileceğini söyleyerek yardım talebinde...

Elbistan Emniyet Müdürlüğü, “Sahte Kaymakam” alarmına geçti. Telefonda kendisini Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun olarak tanıtan bir kişi iş adamı ve esnafları arayarak, fakirlere yardım edileceğini söyleyerek yardım talebinde bulunuyor. İlginç olayın Kaymakamlığa iletilmesinin ardından açıklamalarda bulunan Kaymakam Akkoyun, “Telefonla böyle bir talebim olmayacağı gibi hiçbir kamu personeli bu talepte bulunamaz” dedi.

Elbistan Emniyet Müdürlüğü “Sahte Kaymakam” alarmına geçti. Telefonla kendisini Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun olarak tanıtan bir kişinin peşine düştü.

Elbistan'da işadamları ile esnafı arayarak kendisini ilçe kaymakamı olarak tanıtan ve fakir bir aileye yardım edeceğini söyleyerek verdiği hesap numarasına para yatırılmasını isteyen dolandırıcı polis tarafından her yerde didik didik aranıyor.

“Dolandırıcılar bunu da yaptı” dedirten olay ise telefon edilen bazı esnaf ve iş adamlarının kaymakamlığı arayarak durumu bildirmesiyle gün yüzüne çıktı. Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, kimseden böyle bir talebinin olmadığını, olamayacağını gibi hiçbir kamu görevlisinin de böyle bir konuda yardım istemeyeceğini belirti ve bu yöndeki taleplere itibar edilmemesini, durumu polise bildirmelerini istedi.

Benzer talepler devam etmesi durumunda durumu polise ve en yakın güvenlik güçlerine bildirilmesi gerektiğini belirten Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun açıklamalarında şunları söyledi:

“Son günlerde Türkiye genelinde olduğu gibi ilçemizde de telefonla bazı bürokratların ismi verilerek, işadamlarımızdan 'ihtiyaç sahibi bir kişi için para topluyoruz' adı altında para talep edildiğinin bilgisine ulaştık. İnsanların kesinlikle bu duruma itibar etmemesi gerekiyor. Telefonla yardım talebinde bulunan kişilere herhangi bir para transferi yapmasınlar. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması için devletimizin imkanları zaten yeterlidir. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza gıda, giysi, ısınma ve sağlık konusunda yardım ediliyor” dedi.

Yaşanan olay sonrasında polis Elbistan’da sahte kaymakam alarmı verirken, elde edilen telefondan şüpheli kişi veya kişilere ulaşılmaya çalışılıyor.