Elbistan Kaymakamlığı 15 Ocak 2015 Perşembe günü başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle tedbir amaçlı olarak 16 Ocak 2015 Cuma günü eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu. Böylece 16 Ocak 2015 Cuma gününün tatil olması ile birlikte araya giren Cumartesi ve Pazar günleri ile birlikte eğitim 3 günlük tatile girdi.

Elbistan’a yağan yılın ikinci karı yine eğitime engel oldu. 15 Ocak 2015 Cuma günü öğle saatlerinde başlayan ve akşama kadar süren kar yağışı nedeniyle Elbistan Kaymakamlığı, Elbistan ve bölgesinde eğitim veren ilkokul, ortaokul ve liselerde bir gün tatil olduğunu milli eğitim camiası ve kamuoyu ile paylaştı.

Elbistan Kaymakamlığından kamuoyuna yapılan tatil ile ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Elbistan genelinde soğuk hava, etkili kar yağışı ve tipi nedeniyle tedbir amaçlı ilk ve orta dereceli okullarda (ilkokul, ortaokul ve lise) 16 Ocak 2015 Cuma günü bir gün süre ile eğitim ve öğretime ara verilmiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

16 Ocak 2015 Cuma gününün tatil edilmesi ile birlikte Cumartesi ve Pazar günü birleşince öğrenciler 3 günlük tatile girmiş oldu. Elbistan ve bölgesinde eğitim 19 Ocak 2015 Pazartesi günü başlayacak.