İyilik-DER Anadolu Kadın Sorumlusu Mürüvvet Pak, Suriye’deki iç savaşta yurdunu terk etmek zorunda kalan ve Elbistan’a yerleşen Suriyeli anneleri ziyaret ederek onların dertlerini dinledi. Çocuklarının, kocalarının acımasızca katledildiğini, evlerinin varil bombalarıyla yıkıldığını, namuslarının ayaklar altına alındığını söyleyen gözü yaşlı annelerin acılarına ortak olmaya çalışan Mürüvvet Pak, her uğradığı evde yürekleri dağlayan acılara şahit oldu. Gözyaşlarıyla dertleri paylaştı.

Suriyeli gözü yaşlı anneleri ve aileleri ziyaret eden İyilik DER Anadolu Kadın Sorumlusu mürüvvet Pak, yaptığı değerlendirmelerde, “Esat rejimi tarafından katledilen annenin, evladını son kez de olsa görememenin acısını yaşaması ne acı? Geride kalan yetim çocuklar ne suç işlemişti. Bu küçük yürekli masum çocuklar her ne kadar komşu ülkemiz Suriye’nin çocukları da olsa bütün insanlığın çocukları değil miydi? O, günahsız yavruların annelerini hiç düşündük mü?

Yeryüzünde insanı en şerefli yaratan Yüce Allah’ın insana verdiği şerefi ayaklar altına alan, kadının namus ve şerefini hiçe sayan, ‘Bizi insan olarak görmüyorsanız, hayvan olarak görün, bize sahip çıkın’ diyen gözü yaşlı annelere daha ne kadar sessiz kalacağı? AB sözde kadın hakları savunucularının hiç sesinin çıkmadığını, kadınların feryatlarını kulak ardı ediliyor.

Bizler buna sessiz kalmayacağız. Kadın tacirlerinin arttığı, kötülüklerin çoğalıp iyiliklerin azaldığı bir dünyada, annelerimizin seslerine kulak verelim. İçimizde ki iyiliği harekete geçirelim, sözde kadın hakları savunucularına inat, gelin birlikte kadınlarımızın şerefine ve namusuna sahip çıkalım.”

Pak, değerlendirmelerinin ardından, ziyaret ettiği evlerde tespit ettiği eksikliklerin giderilmesi için Elbistan Çınar Der bünyesindeki İyilik DER Kadın Sorumlusu Berrin Zedeli bilgi aktardı. Yapılabilecekler hakkında girişimlerde bulunması gerektiğini dile getirdi.