Elbistan İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Filistin’deki yaşıtları için bir yardım kampanyası düzenledi ve harçlıklarını Gazze’deki çocuklara gönderdi.

 

İsrail’in 14 Kasım’da Filistin’e yönelik başlattığı saldırılar 22 Kasım’a kadar devam etti. Bu saldırılar sonunda çoğu çocuk çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti. Gazze’deki bombalama ve ölümleri televizyonlardan takip eden Elbistanlı minikler, Gazze’deki yaşıtlarını unutmadı. Elbistan İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ailelerinin kendilerine verdikleri harçlıkları Gazze’deki savaş mağduru çocuklara yolladı.

Okul müdürü Muzaffer Vahapoğlu, Gazze’de hayatını kaybeden ve yaralananların unutulmayacağını kaydetti. Vahapoğlu, “Evini yurdunu kaybeden öğrencileri düşünerek bu programı hazırladık. Gazze’ye başlatılan askeri hareketi, can ve mal kaybına uğrayan Filistinhalkının sıkıntılarının hafifletilmesine katkıda bulunmak amacıyla yardım kampanyası başlatıyoruz. İmam Hatip Ortaokulu olarak bir günlük harcayacağımız harçlıklarımızı vererek oradaki sizin gibi genç öğrencilere ve çocuklara yardım etmek istiyoruz.” dedi.

Öğrenciler, okul kapısında hazırlanan kampanya kutusuna bir günlük harçlıklarını attı.