CHP Kahramanmaraş eski milletvekili 79 yaşındaki Oğuz Söğütlü, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

 

CHP’den 15. ve 16. dönem Kahramanmaraş Milletvekilliği yapan Oğuz Söğütlü,Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesi’ndeki evinde bugün sabah kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. Söğütlü’nün cenazesi, Elbistan Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

Ailesinin isteği üzerine naaşı Ankara’ya nakledilen Oğuz Söğütlü için 28 Eylül Cuma günü öncelikle Meclis önünde resmî tören düzenlendi. Törene; TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Beyazıt Kaçar, CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, TBMM Genel Sekreteri Dr. İrfan Neziroğlu ve Meclis çalışanları ile İl Genel Meclisi Üyesi Tuğrul Şakalar, AK Parti Ekinözü İlçe Başkanı Kamil Ayrılmış, Şeker-İş Sendikası Elbistan Şube Başkanı İsmail Şahin ile Oğuz Söğütlü’nün ailesi katıldılar. Törene katılanlar, tören sonrasında sırasıyla Söğütlü’nün eşi ve çocuklarına taziye dileklerini sundu.

Daha sonra cenaze namazı kılınmak üzere Kocatepe Camii’ne götürülen Oğuz Söğütlü, burada da Cuma namazını müteakip  Karşıyaka Mezarlığı’na götürülerek 5.kapı girişi T-11/981 numaralı protokole ayrılmış olan aile mezarlığında toprağa verildi.

 

Oğuz Söğütlü, 1973 ile 1980 yılları arasında CHP’den iki dönem milletvekili olarak görev yapmış ayrıca Köprübaşı güney tarafında Söğütlü adlı eczanesini uzun yıllar işletmişti.

 

.