Elbistan Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı Murat Doğan:“İhmallerin bedeli ödetilmeli”

Elbistan Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı Murat Doğan:“İhmallerin bedeli ödetilmeli”
Elbistan Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı Murat Doğan, Manisa-Soma’da yaşanan ve madencilik dünyasının en büyük facialarından biri olarak değerlendirilen olay hakkında duygularını, “Hani derler ya ateş düştüğü yeri...

Elbistan Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı Murat Doğan, Manisa-Soma’da yaşanan ve madencilik dünyasının en büyük facialarından biri olarak değerlendirilen olay hakkında duygularını, “Hani derler ya ateş düştüğü yeri yakar diye, hayır asla öyle değil, bu defa öyle bir ateş düştü ki tüm ülkemizi yaktı kavurdu. Sorumluluğun gereği yapılmalı ve bu maden faciasına neden olan ihmaller zincirinde ki herkes bunun bedelini çok ağır bir şekilde ödemelidir.” sözleriyle dile getirdi.

Elbistan Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı Murat Doğan kamuoyu ile paylaştığı duygu dolu mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Hani derler ya ateş düştüğü yeri yakar diye, hayır asla öyle değil, bu defa öyle bir ateş düştü ki tüm ülkemizi yaktı kavurdu. Öncelikle faciada yaşamını yitiren kardeşlerimize, Allah’tan rahmet yakınlarına, acılı ailelerine ve madencilik camiasına başsağlığı diliyorum. Bu kardeşlerimizin ruhları şad, mekânları cennet olsun. Dualarımız onlarla.

Bir kez daha görüyoruz ki ülkemiz bir özelleştirme faciası yaşamıştır. Hatırlayalım çok bir zaman olmadı, kendi memleketimizde 9 kardeşimiz binlerce ton toprağın altında kalmadılar mı? Orası da özel bir şirketti. Özelleşmenin ülkemize ve ülke insanına ne kadar zarar verdiğini hep beraber görmekteyiz. Kim işini nerede eksik yapıyor acaba? İlgili bakanlık bu iş yerlerine ruhsat verirken gereken hassasiyeti göstermiyor mu?

Sorumluluğun gereği yapılmalı ve bu maden faciasına neden olan ihmaller zincirinde ki herkes bunun bedelini çok ağır bir şekilde ödemelidir. Gün kenetlenme ve acıları paylaşma günüdür. Sabır için dua günüdür. Tüm Türkiye’nin başı sağ olsun, Başımız sağ olsun.”