Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2014-2015 Eğitim Öğretim Dönemine ‘Merhaba’ dedi. Okul bahçesinde gerçekleştirilen resmi tören ile yeni bir eğitim dönemine başlayan EMYO’da yeni heyecanların stardı verilirken Kaymakam Tuncay Akkoyun, EMYO Müdürü Doç. Dr. Hanifi Binici ve konuşmacı İş Adamı Şahin Balcıoğlu’nun öğrencilere yaptığı anlamlı konuşmalar da gençliğin, eğitimin ve hedefe ulaşmanın önemi anlatıldı.

                Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2014-2015 Eğitim Öğretim dönemine başladı. Okul bahçesinde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törenin ilk bölümü, EMYO Müdürü Doç. Dr. Hanifi Binici’nin Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile tamamlandı. Programın ikinci bölümü ise EMYO Konferans Salonunda devam etti.

                Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Garnizon Komutanı Bnb. Şahin Kocaköse, Elbistan Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt, ELGİAD Başkanı Ümmet Güven, Şeker Fabrikası Müdürü Abit Kılıç, EMYO Öğretim Görevlileri ve öğrencilerin katıldığı ilk eğitim gününde Kaymakam Akkoyun, öğrencilere gençliğin, eğitimin, her alanda okuma ve bilgi sahibi olmak ile barışık yaşam hakkında ilginç, çarpıcı ve önemli değerlendirmelerde bulundu. Kaymakam Akkoyun yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

                “Üniversite yılları çok iyi değerlendirilmesi gereken yıllardır. Öğrencilik yılları geleceğin en önemli yatırımlarıdır. Her alanda okuyunuz, araştırınız ve kendinizi yetiştiriniz. Yaşama önyargısız, olumlu bakın. İyi bir öğrenci olmakla birlikte içinde bulunduğunuz zamanı iyi gözleyin. Okumanın yanı sıra iyi bir gözlemci olun, inceleyin. Zıt fikirlerle bile faydalı olabilir. Yeni eğitim döneminin herkes için hayırlı, sağlıklı, mutlu ve verimli olmasını temenni ediyorum. Projelerle dolu olmasını diliyorum.”

                EMYO Müdürü Doç. Dr. Hanifi Binici ise yaptığı katılımcılara yönelik konuşmasında, sadece diplomanın istikrar için yeterli olmadığını ifade ederek, gelinen başarılı noktayı sıraladı. Doç. Dr. Bicini, “EMYO’da çok ciddi anlamda öğretim görevlisi, laboratuarlar, fiziki durum ve başarılı öğretim alanında büyük aşamalar kaydedildi. EMYO bir fakülte görünümüne kavuştu. Gelen talepler doğrultusunda daha iyi ve başarılı gelişmeler sağlanacaktır” şeklinde konuştu.

                EMYO açılışına konuşmacı olarak katılan İş Adamı Şahin Balcıoğlu’da öğrencilere hayata, başarıya ve güzel değerlere ulaşmada ilginç ve çarpıcı ayrıntılar aktardı. 34 yıllık başarılı ticari hayatını ve birikimini paylaştı. Sürdürülebilir başarı konusunda ayrıntılı bilgiler sundu. Hayatın gerçekliğine değinen Balcıoğlu, hayatı yaşamada yüzlere takılan maskenin sahteciliğinin bir gün su yüzüne çıkacağını ifade ederek, yaşama gerçeklerle ve doğal olarak yaklaşımın başarılı, kalıcı ve doğru kazanımlar sağlayacağını dile getirdi. Elde edilen başarılarda sevginin önemine işaret etti.

                Yapılan konuşmaların ardından EMYO Müdürü Doç. Dr. Hanifi Binici, katılımları ve katkılarından dolayı iş dünyasının başarılı iş adamı Şahin Balcıoğlu’na günün anısına plaket armağan edildi.