Elbistan Hacı Bektaş’tan Anlamlı Kampanya

Elbistan Hacı Bektaş’tan Anlamlı Kampanya
Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Elbistan Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Cimikoğlu, Irak’ın Şengal bölgesinde Ezidi ve Türkmenlere karşı meydana gelen olayları zulüm ve katliam olarak gördüklerini ifade ederek,...

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Elbistan Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Cimikoğlu, Irak’ın Şengal bölgesinde Ezidi ve Türkmenlere karşı meydana gelen olayları zulüm ve katliam olarak gördüklerini ifade ederek, terör örgütü IŞİD’i kınayarak lanetledi. Başkan Cimikoğlu, kamuoyuna yaptığı çağrı ile zor durumda kalan Ezidi ve Türkmenlere sağlık, gıda ve giyecek kampanyası başlattıklarını dile getirdi.

                Hacı Bektaş Anadolu Kültür Vakfı Elbistan Şubesi Başkanı Ali Rıza Cimikoğlu, IŞİD tarafından Irak’ta yapılan uygulamaları katliam olarak gördüklerini ifade ederek, bir kınama mesajı yayınladı. Zor durumda kalan Ezidi ve Türkmenlere sağlık, gıda ve giyecek kampanyası başlattıklarını kaydeden Başkan Cimikoğlu, Elbistan ve bölge halkını kampanyaya katılmaya davet etti.

                Başkan Cimikoğlu yaptığı kınama ve kampanya mesajında ‘Lanetliyoruz’ başlığıyla şu ifadelere yer verdi:

                “IŞİD denilen terör örgütü tarafından Irak Şengal bölgesinde yaşayan Ezidilere ve Türkmenlere din 21. yüzyılda tüm dünyanın gözü önünde yapılan insanlık dışı katliam ve zulümleri lanetliyoruz. ‘Ben insanım’ diyen hiçbir şahıs, bu insanlık dışı zulüm ve katliam karşısında suskun durmamalı. Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Elbistan Şubesi olarak, yardım kampanyası düzenliyoruz. Tüm duyarlı vatandaşları bu kampanyaya katılmaya davet ediyoruz.

                Kampanyada bakliyat, temiz ve yeni giysiler, sağlık malzemeleri, kadın özel ve çocuklar için ihtiyaçlara gereksinim vardır. Kampanyada para kabul edilmeyecektir. İrtibat için telefonlar; Vakıf: 0344 419 16 05-06, 0535 653 33 62 ve 0539 415 09 87.”