ATM: OUT & AYAKKABI KUTUSU: İN

CHP Elbistan İlçe Başkanlığı sıra dışı bir eyleme imza attı. Türkiye’yi sarsan “Yolsuzluk ve Rüşvet” skandalını ve Halk Bankası Genel Müdürü’nün evinde ayakkabı kutularının içinde ele geçirilen paraları protesto eden CHP, Halk Bankası Elbistan Şubesi önünde eylemde bulunarak, ATM önüne ayakkabı kutuları bıraktılar.

CHP Elbistan İlçe Başkanlığı, CHP Elbistan Kadın Kolları Başkanlığı ve CHP Elbistan Gençlik Kolları Başkanlığı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı, Türkiye gündemine bomba gibi düşen “Rüşvet ve Yolsuzluk” operasyonunda ele geçirilen paraları protesto etmek için Elbistan Halk Bankası Şubesi önüne onlarca boş ayakkabı kutusu koydular.

Elbistan’da Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı organize edilen sıra dışı ve ilginç eylemde Halk Bankası Genel Müdürünün evinde ayakkabı kutularının içine sağlanmış olarak ele geçirilen 4.5 milyon doları protesto ettiler.

CHP Elbistan Gençlik Kolları Başkanı Umut Kuyumcu, protesto ve eylemde yaptığı açıklamalarda, “     Vatandaş artık ATM’lerden değil ayakkabı kutularından para çeksin. Hükümet artık yolun sonuna geldi. Ayakkabı kutularının içinde ele geçirilen 4.5 milyon doların içinde hangi yetimin hakkı var, hangi öğrencinin sınav parası var, hangi yetimin hakkı var? Artık cami avlularında miting değil, cezaevlerinde hesap sormak istiyoruz. Bir kişi de kalsak davamızdan vazgeçmeyeceğiz” sözleri ile skandala duyulan tepkiyi ifade etti.

Açıklamaların ardından partililer banka önünde AK Parti hükümetini istifaya davet ettiler ve sloganlar atarak soruşturmanın adaletli bir şekilde sonuçlanmasını istediler. Eylem ve protesto partililerin banka ATM’sine ayakkabı kutusu içinde sembolik olarak sahte ABD doları bırakması son buldu. Eylem ve protesto sırasında ATM’den para çeken vatandaşlar büyük şaşkınlık yaşarken, CHP’liler Halk Bankası müşterilerine paralarını ayakkabı kutularından çekmesi önerisinde bulundular.