Damaklardan Gönüllerle Uzandı

Muharrem Ayı dolayısıyla Elbistan Belediyesi 10 bin kişiye aşure tatlısı ikramında bulundu. Dev Belediye Aş Evinde ustalar tarafından dev kazanlarda hazırlanan Aşure tatlısının kutsal paylaşım değerleri damaklardan gönüllere uzandı. Bir çok merkez noktada gerçekleşen organize için vatandaşlar yetkililere ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Elbistan Belediyemiz tarafından hazırlanan 10 bin kişilik ikram vatandaşlara dağıtıldı. Dev kazanlarla ayrı noktalarda yapılan aşure dağıtımına büyük ilgi gösteren vatandaşlar, uzun kuyruklar oluşturdular. Hicri takvime göre Muharrem ayının onuncu gününün Aşure Günü olması, Muharrem ayı boyunca evlerde Aşure pişirilmesi ve halkla paylaşımıyla gönüllere güzelliklerin yansıması düşüncesiyle yola çıkan Elbistan Belediyesi, Belediye Başkanı Durmuş Küçük’ün talimatıyla hazırlatılan aşureyi ilçe halkına ikram etti.

Elbistan Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak organize edilen aşure dağıtımına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Yoğun talebin, katılımın ve uzun kuyrukları oluştuğu aşure dağıtım programında yer alan vatandaşlar Elbistan Belediyesi yetkililerine ve emeği geçenlere teşekkür ettiler.