Atatürk ve silah arkadaşları ile verilen milli mücadele sonrasında kazanılan dünya destanı savaşların ardından 1923 yılında kurulan Türkiye Cumhuriyetinin 91. kuruluş yıldönümü kutlamaları görkemli törenlerle Elbistan’da kutlanmaya başlandı. Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde saat 13.00’te başlayan ilk resmi törenlerde saygı duruşu, İstiklal Marşının okunması ve çelenk Atatürk Anıtına çelenk sunumu gerçekleşti.

                Türkiye Cumhuriyetinin 91. gurur kuruluş yıldönümü Elbistan’da başladı. Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde saat 13.00’te başlayan coşkulu ilk resmi törene; Kaymakam Tuncay Akkoyun, Elbistan Belediye Başkan Vekili Necati Kul, Garnizon Komutanı Bnb. Şahin Kocaköse, Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Bülent Belli, Emniyet Müdürü Barış Murat Başol, daire amirleri, kurum ve kuruluş müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

                Dünyada örneği görülmeyen bir milli mücadele sonrasında bağımsızlığına kavuşan bir milletin Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyetinin Elbistan’daki ilk resmi kutlama törenlerinde Atatürk, silah arkadaşları ve milli mücadeleye canları pahasına katkı sağlayan şehitler adına saygı duruşu gerçekleşti. Ardından İstiklal Marşı ile devam etti.

                Coşkulu ve anlamlı kutlamalar daha sonra Atatürk Anıtına Elbistan Kaymakamlığı, Elbistan Belediyesi ve Garnizon Komutanlığının çelen sunumu ile sona erdi. Daha büyük ve kapsamlı kutlamalar ise 29 Ekim 2014 Çarşamba günü yine Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde saat 09.30’da devam edilecek. Gecede fener alayları ve havai fişek gösterileri yapılacak.