Girdiği bunalım sonucu av tüfeği ile canına kıyan genç gözyaşları arasında toprağa verildi. Gaziantep’in İslahiye İlçesinde asker olduğu ve izne geldiği memleketi Elbistan’da ikamet ettiği kendi evlerinde yaşamına son veren gencin cenazesine yakınları ve Elbistan Garnizon Komutanı Bnb. Şahin Kocaköse ile askeri erkânda katıldı.

                Elbistan’ın Karaelbistan Mahallesinde girdiği bunalımı atlatamayarak yaşamına son veren 24 yaşındaki Durmuş Kurt, Türk Bayrağıyla örtülü tabutuyla getirildiği Karaelbistan Mezarlığında ailesi ve yakınlarının gözyaşları arasında toprağa verildi. Dün saat 16.00 sıralarında ikamet ettiği kendi evlerinde annesiyle vedalaşarak bir odaya geçen Durmuş Kurt, kendilerine ait olan av tüfeğini ateşleyerek yaşamını üzücü bir sonla noktaladı.

                Malatya Adli Tıp Kurumuna gönderilen cenazenin ailesine teslim edildi. Durmuş Kurt’un Gaziantep’in İslahiye ilçesinde 1994/2 tertip olarak askerlik görevini yaptığı, 10 günlük izninin bitimine 1 gün kala canına kıydığı belirlendi. İçine girdiği bunalımı atlatamayarak yaşamını sonlandıran Durmuş Kurt’un cenazesinde, Elbistan Garnizon Komutanı Bnb. Şahin Kocaköse, Merkez Karakol Komutanı Üsteğmen Mümtaz Çetin, Karaelbistan Eski Belediye Başkanı Miktat Er ve askeri yetkililerde yer aldı. Binbaşı Kocaköse ve diğer askeri yetkililer acılı Kurt Ailesini teselli ederek, başsağlığı dileğinde bulundular.

Diğer yandan basında yer alan, şüpheli ölüm, kör kurşun can aldı ve nereden geldiği belirlenemeyen av tüfeği saçmaları ile hayatını kaybettiği şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Olay ile ilgili olarak Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmayı sürdürürken, İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ilgili birimler araştırmalarına devam ediyor.