Maraşta Haber
Maraşta Haber

Bu Festival Hep Hatırlanır

Kahramanmaraş’ın Elbistan Belediyesi tarafından, Geleneksel Spor Dalları Federasyonunun katkıları ile gerçekleşen Elbistan 2. Uluslararası Şalvar Güreş Festivali tam bir şölen havasında geçti. Güreş sahasını dolduran yüzlerce izleyici yılların beklenen ve özlenen ata sporu güreşe doydu. Elbistan Belediyesi ve Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ile ortaklaşa düzenlenen Elbistan 2. Uluslararası Şalvar Güreş Festivali, binlerce güreş severi bir […]

Bu Festival Hep Hatırlanır

24 Eylül 2019 - 21:17A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş’ın Elbistan Belediyesi tarafından, Geleneksel Spor Dalları Federasyonunun katkıları ile gerçekleşen Elbistan 2. Uluslararası Şalvar Güreş Festivali tam bir şölen havasında geçti. Güreş sahasını dolduran yüzlerce izleyici yılların beklenen ve özlenen ata sporu güreşe doydu.

Elbistan Belediyesi ve Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ile ortaklaşa düzenlenen Elbistan 2. Uluslararası Şalvar Güreş Festivali, binlerce güreş severi bir araya getirdi. Dünyanın değişik ülkelerinden gelen pehlivanların güreştiği festivalin başpehlivanı Muhammet Enes Bandırma oldu. Festivalin güreş ağası ise, kıyasıya geçen arttırmanın ardından Cren Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Ceren oldu.

Elbistan bir kez daha ata sporu güreşe festivaline ev sahipliği yaptı. Elbistan Belediyesi’nin organize ettiği, Elbistan Kaymakamlığı ve Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ile ortaklaşa düzenlenen Elbistan 2. Uluslararası Şalvar Güreş Festivali, Azerbaycan, İran ve Gürcistan ile ve yurt içinden yaklaşık 500 güreşçinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Festival, Cumhuriyet Meydanı’ndan şehir merkezine kadar süren kortejle başladı. Mehter takımı eşliğindeki korteje, okçuluk turnuvası için Türkiye’nin değişik yerlerinden gelen sporcular da eşlik etti. Katılımcılar daha sonra festivalin düzenleneceği alana geçti. Burada ilk olarak sentetik çim sahada okçuluk turnuvası başlatıldı. Türk okçuluğu turnuvasına ülkenin birçok ilindeki okçuluk kulübünün üyeleri katıldı. Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, ok atarak hünerlerini sergilediler.

Daha sonra Elbistan 2. Uluslararası Şalvar Turnuvası’nın başlama kurdelesi kesildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından davetlilere hitap eden Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Elbistan’ın spor ve sporcu dostu bir şehir olduğuna dikkati çekti.

Başkan Gürbüz konuşmasında şunları söyledi:

“Elbistan, kadim bir şehir. Gelenekleri oluşmuş; tarihi ve mazisi büyük şereflerle dolu bir şehir. Biz atalarımızın bu şehirde başarmış olduklarını devraldık ve inşallah daha da ileri taşımak için çaba göstereceğiz. Elbistan, sporu ve sporcuyu seven bir şehir. Uluslar arası bir organizasyona ev yapıyoruz. İran’dan, Gürcistan’dan ve Azerbaycan’dan gelen çok değerli sporcu kardeşlerimiz var. Biz, sporu ve sporcuyu seviyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte de güreş festivalimizin devam etmesi ile ilgili bir çabamız olacak. İnşallah önümüzdeki yol güreş eğitim merkezimizin kendi sahasında bu festivali gerçekleştirmek için kolları sıvadık. Sizlerin de desteği ile Elbistan’ımıza bir güreş eğitim merkezi kazandıracağız. Bu organizasyonumuza sponsor olan herkese çok teşekkür ediyorum. Elbistan, o kadar değerli bir cevheri içinde barındırıyor ki; yeter ki fırsat ve imkan verin. Biz bunu inşallah küresel bir değer haline getireceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hayrettin Güngör Beye, Milletvekilimiz İmran Kılıç Beye ve AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Sayın Mahir Ünal Beye bize verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Festivalimize katılan sporcularımıza teşekkür ediyorum.”

Sponsorlara plaket takdiminin ardından güreş ağalığı seçimi yapıldı. Güreş ağalığı için Elbistanlı 4 işadamı açık arttırmaya çıktı. 15 bin liradan başlayan güreş ağalığı arttırmasının 3.turunda 36 bin liraya kadar çıkan Cren Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Ceren festivalin güreş ağası oldu. Ceren’a, güreş ağalığı hançeri Türkiye Geleneksel Spor Dalları Asbaşkanı Şahin Hopur tarafından takdim edilirken, tespihi ise Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz tarafından verildi. Güreş ağası Eyüp Ceren, daha sonra Başkan Gürbüz ve Asbaşkan Hopur’la birlikte er meydanındaki izleyiciler ve güreşçileri selamladı. 

Başpehlivanlık için 32 güreşçi yarıştı Elbistanlıların büyük ilgi gösterdiği dev güreş festivali, minik ve yıldızlar, büyükler, teşvik küçük boy ve teşvik küçük boy kategorilerinde düzenlendi. Önceki dönemlerde önemli güreşçinin yetiştiği Elbistan’daki festivalin başpehlivanlığı için de 32 güreşçi yarıştı. Er meydanına ilk olarak minik ve yıldızlar, büyükler, teşvik küçük boy ve teşvik küçük boy kategorilerindeki güreşçiler çıktı. Rakiplerinin sırtını yerine getirmek için büyük çaba gösteren güreşçiler, hareketleri de büyük alkış aldı.

Festivalin en heyecanlı bölümü ise, başpehlivan adaylarının er meydanına çıkması ile başladı. Başpehlivanlık için yarışacak 32 güreşçi, er meydanına davet edildi. Başpehlivan adayları, davul ve zurna eşliğinde peşrev çektikten sonra katılımcıları ve protokol üyelerini selamladı. Festivalin başpehlivanını ise ‘altın puan’ belirledi. Başpehlivanlık final karşılaşmasında Ömer Yavuz ile Muhammet Enes Bandırma er meydanına çıktı. Oldukça çekişmeli geçen güreşin normal süresi berabere bitti. Yönetmelik gereği ‘altın puan’ uygulaması devreye girdi. Rakibine karşı üstünlük sağlayan Muhammet Enes Bandırma, Elbistan 2. Uluslararası Şalvar Güreşi Festivali’nin başpehlivanı oldu. Festival, dereceye giren güreşçilere ödüllerinin ve madalyalarının verilmesi ile son buldu.

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yapan ve güzel hizmetler yerine getiren, halkın sevdiği Erol Üstü sevenlerini ...

“Gençler Kürsüde” Projesinin Türkoğlu ilçe Finali Yapıldı “Gençler Kürsüde” Projesinin...

Fikir Atölyesi Düşünce Derneği ve Türkoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen Gençler Kürsüde projesinin Türkoğl...

Elbistanlılar Kahramanmaraş’ta Birliktelik Sergilediler Elbistanlılar Kahramanmaraş’ta Bir...

Elbistanlılar, Eğitim, Kültür, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin Kahramanmaraş Necip Fazıl Kültür Merkezinde düzenlediği ̶...

Doğumda çocuğunu kaybeden acılı baba’dan sitem Doğumda çocuğunu kaybeden acılı baba’dan...

Afşin Devlet Hastanesinde doğmak üzere olan çocuğu vefat eden Kemal Aydın, Devlet Hastanesi Yönetimi başta olmak üzere, Siyasi Parti Te...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Ken...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğ...

Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı Muhtar Ali Engizek Kollar...

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimi sonucunda Kahramanmaraş...

Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimleri” gerçekleştirildı. Kahramanmaraş’ta &#...

Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Pr...

Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ