Maraşta Haber
Maraşta Haber

“Ben Ruhumu Bu Siyasi Harekete Verdim”

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Avni Doğan’da Çarpıcı ve İlginç Açıklamalar: “Ben Ruhumu Bu Siyasi Harekete Verdim” Haziran 2015 Genel Seçimlerde bir kez daha siyasi arenaya çıkan, 4 dönem milletvekilliği ile büyük bir başarıya imza atan Avni Doğan, ziyaret için geldiği Elbistan’da düzenlediği basın toplantısında ilginç ve çarpıcı açıklamalarda bulundu. “Aday Adayı değilim, adayım” sözünü […]

“Ben Ruhumu Bu Siyasi Harekete Verdim”

20 Ocak 2015 - 22:46A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Avni Doğan’da Çarpıcı ve İlginç Açıklamalar: “Ben Ruhumu Bu Siyasi Harekete Verdim”

Haziran 2015 Genel Seçimlerde bir kez daha siyasi arenaya çıkan, 4 dönem milletvekilliği ile büyük bir başarıya imza atan Avni Doğan, ziyaret için geldiği Elbistan’da düzenlediği basın toplantısında ilginç ve çarpıcı açıklamalarda bulundu. “Aday Adayı değilim, adayım” sözünü ısrarla tekrarlayan Doğan, “AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Adayıyım. Ben ruhumu bu siyasi harekete verdim” dedi ve Elbistan’da AK Partinin geldiği duruma üzüldüğünü ve düzelteceğini belirterek, “AK Partililer dışarıya atılmış. Kimse kimseyle konuşmuyor” sözleriyle gelinen noktaya adeta öz eleştiride bulundu.

                AK Parti Elbistan Eski İlçe Başkanı Mehmet Erdoğan. AK Parti Eski İl Genel Meclis Üyesi Latif Taş, Elbistan Eski Belediye Meclis Üyesi Aydın Gül ve partililer ile Selçuklu Sofrasında basın toplantısı düzenleyen Avni Doğan, yaptığı çarpıcı açıklamalar ile gündem oluşturmaya devam ediyor. “Ben AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı değilim, adayım” sözleriyle iddiasını ortaya koyan Avni Doğan yaptığı açıklamalarda şunları söyledi:

“ELBİSTAN’DA İKTİDARIN GÖKGESİ SİLİNDİ!”

“16 yıl vekillikten sonra benim siyasi mücadeleye girmek gibi hiçbir niyetim yoktu, bunu hep söylüyorum. Ancak benim bu siyasi hareket üzerimde emeğim var, ben ruhumu bu siyasi harekete verdim. Kendi memleketime geldiğim zaman korkunç bir dağınıklık gördüm. AK Partililer dışarıya atılmış, kimse kimseyle konuşmuyor, belediye müfettişlerin işgali altında, Elbistan Belediyesi adeta müfettişler tarafından işgal edilmiş durumda. Belediye başkanını övmüyorum da, eleştirmiyorum da. Müfettişlere de kızmıyorum ama bu hale gelinmemeliydi. Siyasetçilerin görevi, hele de iktidar partisindense sık sık memleketi ziyaret edip, hizmet etmektir. Ben vekilliği bıraktıktan sonra, maalesef Elbistan’da iktidarın gölgesi silindi, bu süre içerisinde başlayıp da bitirilmiş hiçbir proje yok. Doğalgaz benim bıraktığım noktada duruyor. Memlekete adalet sarayı yapılması uzun zaman önce karar verilmişti.

“POLİS GÖLGESİNDE SİYASET YAPAMAZSINIZ”

“Tabii ben polis gölgesinde siyaset yapmayı anlamıyorum, siz polis gölgesinde siyaset yapamazsınız. Siz, bürokrasiyi korkutarak siyaset yapamazsınız. Siz, güç gösterisiyle siyaset yapamazsınız. Bunu hiçbir memleket hak etmez, Elbistan hiç hak etmiyor. Artık siyasetçilerin bir sokağa çıkması lazım, uzun çarşıyı boydan boya gezmeleri gerekiyor. Bakın, ben 16 yıllık vekillik yaptım. Seçim işleri başkan yardımcılığı yaptım, tanıtma başkan yardımcılığı yaptım, grup başkan vekilliği yaptım, ama bütün bunları yaparken de Elbistan’ın her köyüne senede iki defa gittim. Elbistan’ın her sokağına ayda bir kere geldim. Afşin’e aynısını yaptım, Kahramanmaraş’a yaptım. Elbistan hizbe bir yer değildir, ulaşılamayacak bir yer değildir.

“OTURUP MUHASEBE YAPILMALI”

Maalesef şöyle bir manzarayla karşı karşıyayız, Elbistan yönetiminde öyle insanlar alındı ki bu kongrede son genel seçimde AK Partiye karşı çalışan insanlar var bunların arasında. Cumhurbaşkanlığı seçiminde AK Parti’nin desteklediği Cumhurbaşkanı Adayının karşısında çalışan insanlar var. Memleket şu hale geldi, memleket de haçlar bağlandı, köpekler salıverildi. Oturup belediye başkanımız bir muhasebe yapması lazım. Burada 15 tane müfettiş var. Elbistan İlçe Başkanı, Maraş’ın 6 vekili muhasebe yapmalı. Cumhuriyet tarihinde herhangi bir belediye 15 müfettiş tarafından incelendi mi? Niye böyle yapılıyor? Niye AK Parti halka rüsva ediliyor? Bunun hesabının iyi yapılması lazım, işte ben bu kaygılarla siyasete geri dönüyorum.

“BEN ADAY ADAYI DEĞİL ADAYIM”    

Açık söylüyorum, olmayan bir kuvveti pompalayan herkesten de kuvvetliyim. Benim bu hareket içerisinde emeğim var, ben bu hareketin kurucusuyum. Bu hareket kurulmadan önce de teorisini de hazırlayan benim. Dışarıdan gelmedim, misafir gelmedim. Ertuğrul Günay, İdris Naim Şahin gibi gelip geçici değilim. Alıp götürücü insanlardan değilim. Parti de tekrar taşları yerine oturtmak üzere buradayım. Aday Adayı değilim, ben Adayım. Ben boş konuşmam, bunu bütün memleket bilir. Benim partililerden ricam, oturup partiyi yeniden restore etmeleridir. Küskünlerin tekrar bir araya gelmesidir. Böyle kör dövüşüyle bir şey yapılmaz. Bakın bir memleket de genel iktidar ve yerel iktidar bir araya gelmez. 2011’e kadar Elbistan belediyesinin aleyhine konuşulan hiçbir şey yoktu.

“İŞLERİ DÜZENE SOKMAK İÇİN YOLA ÇIKTIM”

Bütün mesele şu; Elbistan’daki yerel siyasetçilerin el ele yürüyüp yürümemesidir. Seçime beş kala partililerin oturup kendi aralarında muhasebe yapmaları lazım. Bakın, beni bugün 10’un üzerinde muhtar aradı, AK Partiye olan kırgınlıklarını ve küskünlüklerini dile getirdiler. Bu işleri tekrar yoluna koyup bir düzene sokmak için yola çıktım. Ben siyasetten kazanan biri değilim. Kimse Avni Doğan’a hırsız demedi, çünkü bu millet kime ne diyeceğini çok iyi bilir. Elbistanlı kime ne diyeceğini çok iyi bilir. Tekrar taşları yerine oturtmak için biz yola çıktık, inşallah 3 ay sonra göreceğiz her şeyi.”

                “Bir Olalım İl Olalım” Afşin-Elbistan-Ekinözü-Nurhak Platformu hakkında da değerlendirmelerde bulunan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Avni Doğan bu konudaki düşüncelerini ise;

“İL OLMAK ÇOK SİYASİ BİR KARARDIR”           

“Amaçları siyasi şov yapmaktı, tekrar belli bir yerden fırça yiyince vazgeçtiler. Kim kurduysa o platformu oda dağıttı. Platform kurarak falan il olmaz. Öyle zannediyorum ki, Türkiye’nin idari yapısı üzerinde belli alanlar üzerinde düşünceler var. Yani bu düşünceler gerçekleşirse Elbistan’da ilk olan yerlerden olur. Yani şöyle söyleyeyim Elbistan uzun zamandır hak ettiği hizmetin hangisini aldı? İl olma çok siyasi bir karardır. Şu anda da zaten herhangi bir ilçenin il olması hükümet politikasında da yoktur. Biz zamanında o fırsatı kaçırdık” sözleriyle ifade etti.

Adaylık ve çeşitli konularda oldukça iddialı ifadeler kullandığını dile getiren Doğan, bu gücün oluşumunu şu sözlerle dile getirdi:

“SİZ VEKİLLİĞİ BİTTİKTEN SONRA AVNİ DOĞAN KADAR GÜNDEMDE KALAN BİRİNİ TANIYOR MUSUNUZ?”

                “Siyasetçi Elbistan’da başarısız olunca hükümeti suçluyor. Bu böyle değildir. Siyasetçi Elbistan’dan hizmetini esirgemeyecek. Benim ismim, geçmişim bizzat bu ilçe için güven değil mi? Siz, vekilliği bittikten sonra Avni Doğan kadar gündemde kalan başka bir siyasetçi tanıyor musunuz? Elbistan nasıl bakıyorsa yukarıda ki partide öyle bakıyor Avni Doğan’a. Milli görüş kökeninden gelen iradesi var. Biz mum gibi eriyerek ışık saçmaya çalışan bir kuşağın mensubuyuz.”

Ben Ruhumu 2 copy

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
İyi ki Varsın Cumhuriyet İyi ki Varsın Cumhuriyet

Cumhuriyet’in Kuruluşunun 95. Gurur Yıldönümü Elbistan İlçesinde Coşkuyla Kutlandı Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 95. gurur yılı a...

“Elbistan Yaşanmaz Hale Gelir” “Elbistan Yaşanmaz Hale Gelir”

Hayatı ve Doğayı Koruma Platformu Kurulması Düşünülen Termik Santraller Hakkında Bölge Halkından Destek İstedi ve Uyardı : “Elbistan Ya...

Ülkücü Şehitler Anıldı Ülkücü Şehitler Anıldı

Elbistan Ülkü Ocakları, her yıl geleneksel olarak organize ettiği “Ülkücü Şehitleri Anma Günü” için kapsamlı bir programı yoğun katılım...

Hep Böyle ES: 1-0 Hep Böyle ES: 1-0

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 3. Grupta mücadele eden Elbistan Spor, kendi saha ve seyircisi önünde oynadığı maçta, konuk ettiği Sakıcı İnş...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimleri” gerçekleştirildı. Kahramanmaraş’ta &#...

Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Pr...

Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ