Maraşta Haber
Maraşta Haber

BAŞARINIZ DAİM OLSUN

Elbistan İlçe Emniyet Müdürü Hakan Aşık, tüm birimlerin 2019 yılına ait yaptıkları çalışmalara ilişkin olarak istatistiki verileri kamuoyu ile paylaşarak bir çok konuda bilgi sunumunda bulundu. Aşık, “Görevimizi cesaretle ve kararlılıkla yapıyoruz “dedi. Aşık, özellikle hırsızlık olaylarının önlenmesi kaçakçılıkla mücadele ve zehir tacirlerine yönelik olarak yürütülen ciddi mücadelenin sonuçlarının alındığı bir yıl olduğunu söyledi. İlçe […]

BAŞARINIZ DAİM OLSUN

24 Ocak 2020 - 8:18A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Elbistan İlçe Emniyet Müdürü Hakan Aşık, tüm birimlerin 2019 yılına ait yaptıkları çalışmalara ilişkin olarak istatistiki verileri kamuoyu ile paylaşarak bir çok konuda bilgi sunumunda bulundu. Aşık, “Görevimizi cesaretle ve kararlılıkla yapıyoruz “dedi.

Aşık, özellikle hırsızlık olaylarının önlenmesi kaçakçılıkla mücadele ve zehir tacirlerine yönelik olarak yürütülen ciddi mücadelenin sonuçlarının alındığı bir yıl olduğunu söyledi. İlçe Emniyet Müdürü Hakan Aşık, şöyle konuştu:

“ÇALIŞMALARIMIZA KARARLILIKLA DEVAM EDECEĞİZ

“Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak, Elbistan’da halkımızın refah, huzur ve mutluluğunu; milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı kalarak, Türk milletinin bağımsızlığını ve ülkemizin bölünmez bütünlüğünü bozmadan koruyarak görevimizi yerine getirmek için özveri ile çalışıyoruz ve çalışmaya kararlılıkla devam edeceğiz.

“HIRSIZLIK OLAYLARINDA YÜZDE 50 AZALMA YAŞANDI”

2018 yılında 62 evden hırsızlık, 32 işyerinden hırsızlık, 3 oto hırsızlığı, 14 otodan hırsızlık ve 184 diğer suçlar meydana gelmiş iken, suçun önlenmesi amacıyla yaptığımız önleyici faaliyetler ve suç sonrasındaki tespit ve suçun çözüm noktasında yaptığımız çalışmalarla birlikte 2019 yılında 29 evden hırsızlık, 22 işyerinden hırsızlık, 4 oto hırsızlığı, 7 otodan hırsızlık ve 156 diğer suçlar meydana gelmiştir. Bu doğrultuda evden hırsızlık olaylarında yüzde 53 azalma, işyerinden hırsızlık olaylarında yüzde 31 azalma, oto hırsızlığı olaylarında yüzde 33 artış, otodan hırsızlık olaylarında ise yüzde 50 azalma sağlanmıştır. Yapılan çalışmaların başarı oranını gözle görülür oranda artırıldığı görülmüştür.

“3 BİN 700 VATANDAŞIMIZI EĞİTİMLE BİLGİLENDİRDİK”

Genel güvenlik ve asayişin sağlanması amacıyla sorumluluk bölgemizde yapılan uygulamalar kapsamında 2018 yılında 119 bin 968 şahıs sorgulanmış,  8 bin 506 şahsın kaydı olduğu, 363 şahsın ise arandığı tespit edilmiş olup, 2019 yılında ise 153 bin 803 şahıs sorgulanmış, 7 bin 410 şahsın kaydı olduğu ve 325 şahsın arandığı tespit edilmiştir. 2018 yılına oranla sorgulanan şahıs sayısı yüzde 28 artmıştır. İlçemiz merkezinde vatandaşlarımızın bilinçlendirilerek trafik problemlerinin asgari düzeye indirilmesi amacıyla;  2019 yılında 36 kurumda 3 bin 700 kişiye eğitim verilmiştir. 2018 yılına kıyasla eğitim verilen kurum sayısı yüzde 24, eğitim verilen kişi sayısı ise yüzde 6 artmıştır.

“TRAFİK KAZALARINDA YÜZDE 7 AZALMA GERÇEKLEŞTİ”

Trafik Denetleme Büro Amirliğimizce yapılan uygulama ve denetlemelerde; 2019 yılı içerisinde ise 69 bin 927 araç sorgulanmış, 893 sürücüye ehliyetsiz araç kullanmaktan işlem yapılmış, 555 araç ise trafikten men edilmiştir.2018 yılına kıyasla denetlenen araç sayısında yüzde 41, ehliyetsiz araç kullanma ile ilgili yapılan işlem sayısında yüzde 28 artış olmakla beraber trafikten men edilen araç sayısında ise yüzde 13 oranında azalma olmuştur. Yapılan çalışmalar doğrultusunda toplam trafik kazası sayısında yüzde 7 azalma sağlanmıştır.

“UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE 37 KİŞİ TUTUKLANDI CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ”

Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliğince 2019 yılı içerisinde yapılan çalışmalarda 144 olayda 3 kilo 121 gram esrar maddesi, 48 olayda 322 gram sentetik cannabinoid (bonzai), 75 olayda 1 kilo 160 gram metamfetamin, 7 olayda 277 kök kenevir ve 14 olayda ise 1897 adet sentetik hap (extacy-captagon),  8 adet silah ve uyuşturucu ticaretinden 7 bin 362 TL para ele geçirilmiş, bahse konu olaylarla ilgili olarak 37 kişi tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.

“145 TEFECİLİK VE DOLANDIRICILIK İŞLEMİ YAPILDI”

2019 yılında 11 adet tarihi eser, 51 adet cep telefonu, 1128 adet telefon ekranı, 128 paket sigara, 5 bin 728 paket nargile tütünü, 2.8 kilogram açık nargile tütünü, 40 bin 120 adet makaron, 1350 sigara yan ürünü, 207 kilogram tütün, 4 bin 122 adet cinsel içerikli ürün, 85 kilogram çay, 237 adet sahte para/belge, 9 adet silah, 289 şişe ve 90 litre kaçak alkol ele geçirilmiş olup, 145 tefecilik ve dolandırıcılık olayı ile ilgili işlem yapılmıştır.

“CESARET VE FEDAKARLIKLA GÖREVİMİZİ YAPMAKTA KARARLIYIZ”

Anayasa, kanunlar, tüzükler ve yönetmeliklerin bize verdiği yetkilere dayanarak gece gündüz demeden tüm cesaretimizle ve büyük fedakârlıklarla görevimizi yapmakta olduğumuzu ve yaptıklarımızın üzerine koyarak tüm hassasiyetimizle çalışmaya devam edeceğimizin bilinmesini istiyoruz.”

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yapan ve güzel hizmetler yerine getiren, halkın sevdiği Erol Üstü sevenlerini ...

“Gençler Kürsüde” Projesinin Türkoğlu ilçe Finali Yapıldı “Gençler Kürsüde” Projesinin...

Fikir Atölyesi Düşünce Derneği ve Türkoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen Gençler Kürsüde projesinin Türkoğl...

Elbistanlılar Kahramanmaraş’ta Birliktelik Sergilediler Elbistanlılar Kahramanmaraş’ta Bir...

Elbistanlılar, Eğitim, Kültür, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin Kahramanmaraş Necip Fazıl Kültür Merkezinde düzenlediği ̶...

Doğumda çocuğunu kaybeden acılı baba’dan sitem Doğumda çocuğunu kaybeden acılı baba’dan...

Afşin Devlet Hastanesinde doğmak üzere olan çocuğu vefat eden Kemal Aydın, Devlet Hastanesi Yönetimi başta olmak üzere, Siyasi Parti Te...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ