Başarılı Hizmetler Elbistan’a Değer Kazandırdı

Başarılı Hizmetler Elbistan’a Değer Kazandırdı
Kahramanmaraş Barosu Elbistan Temsilciliği Sosyal Tesisi Görkemli Bir Törenle AçıldıHİZMET BAŞARI TAKDİR                Kahramanmaraş Barosu Elbistan Temsilciliği...

Kahramanmaraş Barosu Elbistan Temsilciliği Sosyal Tesisi Görkemli Bir Törenle Açıldı

HİZMET BAŞARI TAKDİR

                Kahramanmaraş Barosu Elbistan Temsilciliği Sosyal Tesisi şöleni andıran görkemli bir törenle hizmete açıldı. Kahramanmaraş Baro Başkanı Av. Vahit Bağcı yaptığı konuşmada, “Elbistan Baro Temsilciliğimiz 101 avukat ve 16 stajyer avukatla; Ağrı, Artvin, Bartın, Bilecik, Bitlis, Bingöl, Çankırı, Gümüşhane, Bayburt, Hakkâri, Iğdır, Kilis, Muş, Rize, Sinop ve Tunceli il barolarından daha fazla avukata sahiptir. Türkiye’nin en büyük baro temsilciliğidir” dedi. Törende Başkan Bağcı, Elbistan Baro Temsilcisi Av. Sinan Ölker’e başarılı hizmetlerinden dolayı takdir ve alkışlar arasında plaket verdi. 

                Ceyhan Mahallesi Göktürk Caddesi üzerinde bulunan Sosyal Tesisinin açılış konuşmasını yapan Elbistan Baro Temsilcisi Av. Sinan Ölker, şunları söyledi:

ÖLKER: “SOSYAL TESİSİN ELBİSTAN’A KAZANDIRILMASINDA EN BÜYÜK KATKIYI BAĞCI SAĞLADI”

“Baromuzun yapımında en büyük katkıyı sağlayan baro başkanımız Vahit Bağcı’ya özellikle çok teşekkür etmek istiyorum. Vahit Bey buranın yapımını daha öncelikli tutarak, daha önce açılması noktasında taahhütleri olmuştu. Bütün plan ve programını bir kenara bırakarak Elbistan’a böyle bir tesisi kazandırdı. Kendisine çok teşekkür ediyorum.”           

Kahramanmaraş Baro Başkanı Av. Vahit Bağcı ise yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

BAĞCI: “ELBİSTAN TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK BARO TEMSİLCİLİĞİDİR”

                “Uzun uğraşlar sonucunda büyük bir emek, özveri ve fedakârlıklar sonunda tamamlanan Elbistan Baro Temsilciliği Lokalimizi açtık. Elbistan Baro Temsilciliğimiz 101 avukat ve 16 stajyer avukatla; Ağrı, Artvin, Bartın, Bilecik, Bitlis, Bingöl, Çankırı, Gümüşhane, Bayburt, Hakkari, Iğdır, Kilis, Muş, Rize, Sinop ve Tunceli il barolarından daha fazla avukata sahiptir. Türkiye’nin en büyük baro temsilciliğidir.

BAĞCI: “BAROLARIN ASLİ GÖREVİ HİZMETLERİN EŞİT DAĞITILMASINI SAĞLAMAKTIR”

Ancak buna rağmen sadece seçim dönemlerinde hatırlanmış, vaatlerde bulunularak meslektaşlarımızın oyları alınmış fakat verilen sözler bir türlü yerine getirilememiştir. Hâlbuki baroların asli görevi hizmetin eşit olarak dağıtılmasını sağlamaktır. Kuzey ilçe temsilciliklerimiz Kahramanmaraş genelinde avukatların dörtte birini bünyelerinde barındırmaktadır. Bu nedenle daha fazla önemi hak ettiğini düşünmekteyiz. Görevin tarafıma tevdi edildiği 2014 yılından bu yana her fırsatta ilçe temsilciliklerimizi ziyaret edip meslektaşlarımızın sorunlarını dinleyip, çözümü noktasında imkânlar dâhilinde her şeyi yaptık. Onların acı ve tatlı günlerinde yanlarında olmaya özen gösterdik.

BAĞCI: “BU ESERİN KAZANILMASINDA ÖZVERİ İLE ÇALIŞAN SİNAN ÖLKER’E TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Elbistanlı meslektaşlarımızın da baromuzdan yıllardır en büyük istekleri, adliye binası dışında toplanacakları, beraber zaman geçirebilecekleri bir mekânın tahsisini istediler. Allah’a şükürler olsun ki onların bu isteklerini gerçekleştirmek bizlere nasip olmuştur. Bu benim yönetimim için büyük bir gurur kaynağıdır. Böylesi bir eseri kazanılmasında büyük bir özveri ile çalışan ve kendisine tevdi edilen temsilciliği başarıyla yerine getiren Av. Sinan Ölker’e teşekkür ediyorum.”

Daha sonra mikrofona davet edilen Elbistan Belediye Başkanı Av. Durmuş Küçük yaptığı konuşmada duygularını şu sözlerle dile getirdi:

KÜÇÜK: “MESLEKTE VE SİYASETTE DEVAMLI BERABER OLDUK”

“Ben avukatlık mesleğinden siyasete gönderdiğiniz ve hala bu görevi sürdüren arkadaşınızım. Meslekte olsun, siyasette olsun devamlı beraber olduk. Bu tesisi kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Adaletin tecelli etmesinde savunma çok önemlidir. Bu görevi de avukat arkadaşlarımız yürütmektedirler.”            Elbistan Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre de, yargı teşkilatının üçlü sacayaklarından birinin savunma olduğunu belirterek şunları söyledi:

EMRE: “AVUKATLAR ADALET TECELLİSİNİN OLMAZSA OLMAZLARIDIR”

                 “Hiç şüphesiz ki barolarımız başta olmak üzere, avukatlarımız yargı teşkilatımızın üçlü sacayağı dediğimiz savunma bölümünü oluşturmaktadırlar. Ve onların varlıkları hakikaten teşkilatımızın, adaletin tecellisi için olmazsa olmazdır. Böyle bir tesisin kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

AKKOYUN: “BİRLİK VE BERABERLİĞE ÇOK İHTİYACIMIZ VAR”

                Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun’da yaptığı konuşmada Elbistan Baro Temsilciliği Sosyal Tesisinin ilçe adına önemli bir kazanım olduğuna dikkat çekerek, birlik ve beraberliğe çok büyük ihtiyaç olduğunu söyledi. Akkoyun konuşmasında şunları söyledi:

                “Bu güzel Elbistan’ımız tabii ki öncelikli bir kazanımdır. Avukatlarımız, savcılarımız, hâkimlerimiz ve benim içinde bulunduğum meslek bizler üniversitede aynı sıraları paylaşmış kişiler idik. Kimimiz mülki idare, kimimiz hâkimlik, kimimiz de avukatlık mesleğine geçtiler. Bu anlamda avukatlarımızın böyle mekânlara sahip olmaları da bizleri gerçekten mutlu ediyor.

Özellikle ülkemizin içinde bulunduğu durumum ele aldığımızda birlik ve beraberliğe çok ihtiyacımız var. 15 Temmuz gibi bir hain darbe girişiminin üzerinden zaman geçmesine rağmen halen devletimizin çeşitli kademelerinde, Elbistan’da da bizler ve adliyemizde devam ediyor. İnşallah bu mekân, birlik ve beraberlik açısından ve avukatlarımızın mesleklerini daha iyi icra etmeleri bakımından hayırlı olur. Tebrik ediyorum, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”   

Konuşmaların ardından Kahramanmaraş Baro Başkanı Av. Vahit Bağcı, Elbistan Temsilcisi Av. Sinan Ölker’e yaptığı çalışmalardan dolayı alkış ve takdirler arasında teşekkür plaketi takdim etti.  Konuşmaların ardından, açılış kurdelesi kesildi. Açılışta; Elbistan Emniyet Müdürü Barış Murat Başol, avukatlar, hakim ve savcılar da yer aldı.

baro-acilisi-3-copy baro-acilisi-4-copy baro-acilisi-5-copy