MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor: “B Termik Ne Kadar Kapalı Kalacak?”

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, Türkiye Büyük Millet Meclisinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Berat Albayrak’a Afşin Elbistan B Termik Santralini durumunu sordu. Tor, sözlü soru önergesinde, “Enerji ihtiyacının hat safhaya ulaştığı  günümüzde Afşin Elbistan B Termik Santrali daha ne kadar kapalı tutulacaktır” dedi.

Seçim çevresi olan Kahramanmaraş ile ilgili olarak TBMM’de söz alan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, Enerji Bakanı Albayarak’ın cevaplaması üzere soruduğu sözlü soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:

“Her yıl milyarlarca dolar değerinde enerji ithal edilen ülkemizde, enerji ihtiyacı her geçen gün artmaktadır. 2 milyar dolara yakın bir bütçe ayrılarak inşa edilen Afşin – Elbistan B Termik Santrali 2011 yılında yaşanan göçükten dolayı tam kapasiteyle işletilememektedir.”

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, Göksun-Kahramanmaraş yolunu da sordu. Göksun-Kahramanmaraş Karayolunun durumunu da meclis gündemine taşıyan Tor, sözlü soru önergesinde:

“Yıllardır yapımı bitirilemeyen, Orta Anadolu’yu Akdeniz’e bağlayan, günde binlerce ağır vasıtaların geçtiği Göksun, Kahramanmaraş karayolunun bitirilmesi için daha ne kadar süre beklenecek? Buna benzer, berbat bir yol ülkemizin başka bir yerinde var mıdır? Öğrenmek istiyorum” ifadelerine yer verdi.