İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Gül’ün başkanlığında gerçekleşen İl Hayat Boyu Öğrenme- Halk Eğitimi Merkezleri komisyonu toplantısı Andırın Halk Eğitimi Müdürlüğünün ev sahipliğinde gerçekleşti.

 

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Gül’ün açış konuşmasından sonra gündem gereği İlimiz merkez ve ilçe Halk Eğitimi Müdürlüklerince açılan Genel , Sosyo-Kültürel ve Okuma-Yazma kurslarının durumları görüşüldü.

Toplantı, Milli Eğitim Bakanlığı İl Hayat Boyu Öğrenme Projesi Web sayfasının güncellenmesi, geliştirilmesi ve bu proje ile ilgili yapılan faaliyetler değerlendirildi. Bu proje kapsamında 21 Haziran 2013 tarih ve 1475374 sayılı emirleri doğrultusunda  yapılacak yaz etkinlikleri kararlaştırıldı.

Toplantıda, Milli Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Okulları sınavları ile ilgili 17 Haziran 2013 tarih ve 1399162 sayılı emirleri ele alındı, Kahramanmaraş merkez ve ilçelerinde yapılan faaliyetler anlatılıp değerlendirildi. Gündemin son maddesi ise teklif edilecek kursların  HEM Otomasyon sistemine kurslar başlamadan dahil edilmesiydi.

Toplantı dilek ve temennilerle son bulurken toplantı sonunda katılımcılara Andırın İlçesinin doğa güzellikleri gezdirildi.

Toplantısı sonunda konuşan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Gül, toplantının çok verimli geçtiğini vurgulayarak, bizzat toplantıya da katılan Andırın İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Dal, Andırın Halk Eğitimi Müdürü Mustafa Öksüz ve personellerinin mükemmel bir ev sahipliği örneği sergiledikleri belirterek kendilerine ve katılımcılara teşekkür etti.

Toplantıya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Gül, Andırın İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Dal, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Şefi (HBÖ) Bayram Metin, Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Selahattin Kılınçkıran, Afşin Halk Eğitimi Müdürü Hayrettin Uğur Tor, Andırın Halk Eğitimi Müdürü Mustafa Öksüz, Çağlayan Cerit Halk Eğitimi Müdür Vekili Mehmet Ceren, Göksun Halk Eğitimi Müdürü Mustafa Yıldırımer, Ekinözü Halk Eğitimi Müdürü Nebi Musa Kaplan, Elbistan Halk Eğitimi Müdürü Nedim Önder,Nurhak Halk Eğitimi Müdürü Faruk Güngör, Türkoğlu Halk Eğitimi Müdür Yardımcısı Osman Berber, Pazarcık Halk Eğitimi Müdürü Şeref  Akıncı,İl Milli Eğitim Müdürlüğü OHO İl Koordinatörü Yakup Kaman , İl Milli Eğitim Müdürlüğü V.H.K.İ  Kahramanmaraş Merkez Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğünden Kamil Yavuz , Elbistan Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Cehiz ve Afşin Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Fatih Köker katıldılar.