Afşinli Bayanlar Mikro Kredi ile İş Hayatına atılıyor!

Afşinli Bayanlar Mikro Kredi ile İş Hayatına atılıyor!
Afşin’li bayanlar, aldıkları mikro kredi ile küçük işletmeler açarak iş sahibi oluyor.Afşin’li bayanlar, Türkiye Grameen Mikrofinans Programı ile Mikro Kredi Projesi kapsamında aldıkları krediler sayesinde küçük işletmeler...

Afşin’li bayanlar, aldıkları mikro kredi ile küçük işletmeler açarak iş sahibi oluyor.

Afşin’li bayanlar, Türkiye Grameen Mikrofinans Programı ile Mikro Kredi Projesi kapsamında aldıkları krediler sayesinde küçük işletmeler açarak iş sahibi olma imkanına kavuştular. 

Bunlardan bir tanesi de 58 yaşındaki Döne Eren.Döne Eren İlçemizde Afşin Kaymakamlığı tarafından yürütülen Türkiye Grameen Mikrofinans Programı ile Mikro Kredi Projesi kapsamında 2 bin Tl kredi alarak Gözleme satış yeri açtı. Gözleme evi için dün açılış töreni düzenlendi.

Saat 16:00 da yapılan açılış törenine Kaymakam Ali Edip Budan ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı. Bismillah diyerek açılış kurdelesini kesen Kaymakam Ali Edip Budan gözlemelerin de tadına baktı, gazetecilere  kendi eliyle gözleme ikram etti.

Mikrokredi destekleriyle ilgili Afşin Haber Merkezine açıklamada bulunan Kaymakam Ali Edip Budan şunları söyledi;

“Mikro Kredi desteklerimizle hedef kitlemiz olan Kadınlarımızın hem İş dünyasına atılmasını sağlamak hem de bu kredilerden faydalanan Kadınlarımızın ev ekonomisine katkıda bulunabilmeyi amaçlıyoruz. Bu noktada bugün Döne Eren teyzemizin aldığı bir kredinin nasıl değerlendirildiğini görüyoruz. Kendisine hayırlı olsun diyoruz”

Daha sonra Mikro Kredi desteği alan işyeri Kurdelesi kesilerek hizmete açıldı.

HALİL DEMİR-AFŞİN Yeni AKİT

DSCF0378 copy DSCF0382 copy DSCF0387 copy

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.