Maddi Durumu Yetersiz 560 Öğrenciye SBS Kursu Hazırlık Dersleri Ve Kitap Yardımı Yapıldı.

 

Kahramanmaraş’ın Afşin İlçesinde Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Tarafından yürütülen, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından koordine edilen ve Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen SODESLE ÖĞRENCİLER ETÜTTE Projesi hayata geçti. Proje ile Öğrenciler arasındaki İmkân ve fırsat eşitliğini sağlamak amaçlanmaktadır. Bu kapsamda Afşin İlçesine bağlı merkez, köy ve kasabalarda bulunup dershaneye gidemeyen, sınavlara hazırlık kaynak kitap alabilecek imkânı bulunmayan maddi durumu yetersiz 8.sınıf öğrencilerinin sınavlara hazırlık ihtiyacının karşılanması için okullarda takviye dersler (etüt)verilmeye başlanmıştır. Ayrıca yine proje kapsamında öğrencilere sınavlara hazırlık konu anlatımı ve test kitapları ve soru bankasının yer aldığı doküman yardımı yapılmıştır.

 

Kitap dağıtım programında duygularını ifade eden öğrenciler; babamızın maddi durumu iyi olmadığı için dersaneye gitme imkânımız yoktu. Sınavlara hazırlık kaynak kitap alma konusunda da maddi imkânlarımız sınırlıydı. Afşin Milli Eğitim Müdürlüğünün yürüttüğü proje sayesinde hem dersane ortamı sağlandı. Hem de sınavlara hazırlık kaynak kitaplarımız hediye edildi. Bu fırsatı bizlere verenlere çok teşekkür ediyoruz. dedi.

 

Törende konuşma yapan Afşin Kaymakamı Faik ARICAN ileri medeniyetler seviyesine çıkmamız eğitim sayesinde olacaktır.Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Hazırladığı proje ile maddi durumu yetersiz ailelerimizin çocuklarına hem dersane ortamı sağladı hem de ciddi bir külfet olan sınavlara hazırlık kaynak kitapları sağlamış oldu.Kendilerine teşekkür ediyorum dedi.

 

Programda konuşma yapan Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin FIRAT; Projemizle maddi imkânsızlıklardan dolayı eğitimlerini zorluklarla devam ettiren ya da yarıda bırakmak zorunda kalan öğrencilerimizin bu eğitimlerini devam ettirmelerine yardımcı olmak için halk eğitim destekli SBS kursu açtık.Yine Proje kapsamında 560 öğrencimize SBS hazırlık kitaplarını ve testlerini karşıladık.25 okulumuzda uyguladığımız proje sayesinde okul kütüphanelerine 50 adet kitaptan oluşan kültür kitapları seti hediye edildi.Öğrencilerimize proje uygulamasında destek olan Kalkınma Bakanlığımıza ve Doğu Akdeniz Kalıknma Ajansına teşekkür ediyor, öğrencilerimize başarılar diliyorum dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından Afşin Atatürk Ortaokulunda SBS kursuna katılan öğrencilere ve okul kütüphanelerine kitapları hediye edildi.