Afşin Belediyesi şehir içi yol yapım ve onarım çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Hummalı bir çalışma ile Afşin yakışan değerlere sahip olmaya başlarken, Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan Elçibey caddesi üzerinde ki yol yapım ve onarım çalışmalarını Kurban bayramına kadar yetiştirmeye çalışacaklarını söyledi. Aydoğan, kurdukları Afşin Asfalt Fabrikası ile hem üretip hem de hizmet sunduklarını kaydetti.

Elçibey Caddesinde ki ana yolun kenarında bulunan kaldırımlara iki taraflı olarak renkli, dayanıklı, estetik parke ve bordür taşı döşeniyor. Cadde uzantısının boydan boya olan alanı kapsayan 8 bin metrekarelik parke taş döşeme işinin zemin sağlamlaştırma çalışmalarının bayram öncesi tamamlanacağı kaydedildi.

Bayramın yaklaşmasıyla birlikte çalışmalarını hızlandıran Afşin Belediyesi, Elçibey Caddesinde 6 ayrı bağlantı noktasında devam ettirdiği yol çalışmalarını hızlandırdı. Elçibey Caddesi uzantısında eş zamanlı devam eden yol yapım, genişletme ve kilitli parke taşı döşeme çalışmalarını yerinde takip eden başkan Aydoğan, çalışmaların daha da hızlandırılması için yeni talimatlar verdi. İlçede büyük bir asfaltlama hamlesi başlatan Afşin belediyesi, şehir merkezi yollarını standartları yüksek bir hale getirdi.

Şehir içinde ve mahallelerde bozuk olan yolların kalmayacağını da hatırlatan Başkan Aydoğan, Çalışma programına alınan Elçibey Caddesinin Kurban bayramı öncesinden itibaren bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.  Aydoğan çalışmalar ve hizmet sunuma hakkında şunları söyledi:

“Yapılan parke bordür çalışmasında estetik görünüm, sağlamlık ve kalıcılığı esas alıyoruz. Gerekirse mesai gözetmeksizin hafta sonları da çalışırız. İmar ve Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yürütülen yol çalışmaları şu an için sorunsuz bir şekilde devam ediyor. Halkımızın ulaşımda daha rahat bir kış geçirmeleri için çalışma programına aldığımız tüm yolların biran evvel bitirilmesi için tüm imkânlarımızı seferber ederek 6 ayrı noktada eş zamanlı çalışma başlattık.

Çalışmalar şimdilik istediğimiz gibi devam ediyor. Ayrıca ilçemize kurmuş olduğumuz Asfalt Fabrikamızla birlikte kendi asfaltımızı kendimiz üretip, kendimiz harekete geçirdik. Yaptığımız hizmetler ve yürüttüğümüz çalışmalarımızla birlikte ilçemiz büyük ivme kazandı, kazanmaya da devam ediyor.”